tungu Posted May 6, 2010 Share Posted May 6, 2010 Założyłam wczoraj kostkę 20x20x20 cm, podłoże Acti Substrate, flora: mały heniek, (dojdzie jeszcze rotala indica). Zaczęłam od świecenia 7 h, na razie lampka biurkowa, będzie za kilka dni lampka 9W. Wkraplam easy carbo 0,1 ml dziennie. Proszę o radę jak dozować potas i żelazo (mam Ferro Activ i Potassium Tropicala)- czy dawać jak podaje producent raz w tygodniu czy mniejszymi porcjami codziennie? Moje marzenie: gęściutki dywan z henia Link to comment Share on other sites More sharing options...
3promile Posted May 6, 2010 Share Posted May 6, 2010 Masz aktywne podłoże, więc na razie tylko CO2 i pół zalecanej dawki potasu codziennie. Co do swiatła, to sa dwie szkoły: jedna zaleca stopniowe wydłużanie czasu świecenia, druga zaleca pełne oświetlenie od startu. Pierwszej metody nie ćwiczyłem (nie stawiałem baniaka na ziemi ogrodowej), druga u mnie zadziałała. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tungu Posted May 6, 2010 Author Share Posted May 6, 2010 Dziękuję, mam nadzieję, że za miesiąc będzie zielono na calutkim dnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts