szymon9 Posted May 3, 2010 Share Posted May 3, 2010 Witam.Zastanawiam się nad ławicom do mojego akwa.Będę miał tam 6otosków,parke ramirez(lub harem bojków)i 2krewetki(lub 6kirysków).Moje propozycje to: x10-12 Neon czerwony x10 Zwinnik Jarzeniec x10-12 Drobnoustek Obrzeżony x12 Razbora Espei Którą ławice wybrać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted May 3, 2010 Share Posted May 3, 2010 Wybierz neonki czerwone chyba jeżeli chcesz rozmnożyć np. to razbory. Napisz jaki chcesz gatunek kirysków Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymon9 Posted May 3, 2010 Author Share Posted May 3, 2010 Panda Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted May 3, 2010 Share Posted May 3, 2010 Hmm skoro panda to może być. Ale jeżeli byś wbrał np. pstre lub spiżowe to by odpadały bo są za duże. Pamiętaj że kirsyki to ryby stadne i muszą być hodowane minimalnie 6 sztuk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted May 3, 2010 Share Posted May 3, 2010 Jeśli chcesz jakieś stadne rybki+coś większego+otoski, to nie kupuj już kirysów - w akwarium będzie zbyt tłoczno [licząc maksymalnie - 27 ryb w 60l...]. Jak chodzi o ławicę, to weź te ryby które najbardziej Ci się podobają Osobiście wziąłbym neony, ale innesa Dla mnie ładniejsze, do tego mniejsze więc lepiej będą się czuć w takim baniaku Link to comment Share on other sites More sharing options...
szak123 Posted May 3, 2010 Share Posted May 3, 2010 Wybierz neonki czerwone chyba jeżeli chcesz rozmnożyć np. to razbory. Napisz jaki chcesz gatunek kirysków Ty uważasz że łatwo jest rozmożyć razborki :zamieszany: ? Powodzenia . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted May 3, 2010 Share Posted May 3, 2010 Wybierz neonki czerwone chyba jeżeli chcesz rozmnożyć np. to razbory. Napisz jaki chcesz gatunek kirysków Ty uważasz że łatwo jest rozmożyć razborki :zamieszany: ? Powodzenia . No nie ale rozmnożenie neonków graniczy z cudem Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymon9 Posted May 3, 2010 Author Share Posted May 3, 2010 Podobają mi się neonki i zwinniki.Zamiast kirysków chce mieć 2 krewetki filtrujące (ramirezy raczej nie będą ich gryźć) Link to comment Share on other sites More sharing options...
szak123 Posted May 3, 2010 Share Posted May 3, 2010 To wkońcu co w tym baniaku będzie ? Neonki ? Bystrzyki ? Krewetki z otoskami ? Nic już nie rozumiem . Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymon9 Posted May 3, 2010 Author Share Posted May 3, 2010 Będzie tak : 6xotosek 2x ramireza 2x krewetka filtrująca 10x neon innessa lub zwinnik jarzeniec Kapujesz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szak123 Posted May 3, 2010 Share Posted May 3, 2010 Będzie tak : 6xotosek 2x ramireza 2x krewetka filtrująca 10x neon innessa lub zwinnik jarzeniec Kapujesz? Kapuje . Rozumiem że parka ramirezek ? Ja bym zrezygnował z krewetek filtrujących . Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymon9 Posted May 3, 2010 Author Share Posted May 3, 2010 Chciałbym dać coś na dno :DTak parka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szak123 Posted May 3, 2010 Share Posted May 3, 2010 Jak na dno to zamiast otosków 5 kirysków pand i tyle . Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymon9 Posted May 3, 2010 Author Share Posted May 3, 2010 Heh ale musze mieć ekipe przeciw glonom Link to comment Share on other sites More sharing options...
szak123 Posted May 3, 2010 Share Posted May 3, 2010 Gąbka lub jakaś skrobaczka i jazda . Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymon9 Posted May 3, 2010 Author Share Posted May 3, 2010 Tylko problem co do kirysków bo boję się bo mam ciut ostry żwir. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szak123 Posted May 3, 2010 Share Posted May 3, 2010 To żwir do betoniarki i włącz ją i tak przez 2 godzinki i żwir nie będzie ostry , dużo osób z tego forum tak robiło . Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymon9 Posted May 3, 2010 Author Share Posted May 3, 2010 Ale masz humor To może zostane przy kreweciach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts