Hubi Posted April 29, 2010 Share Posted April 29, 2010 Witam. w wielu miejscach w moim akwarium zauważyłem ikrę. Ikra rozwija się już 2 tygodnie, trochę poczytałem i doszedłem do wniosku, że to ikra kosiarki. Czy wiecie ile czasu jeszcze minie zanim się coś wykluje lub czy macie jeszcze jakieś inne wskazówki? A 4 tygodnie temu widziałem jak kosiarki ocierały się o siebie i nie miały czarnego paska z boku. W akwa mam jeszcze neonki, skalara i molinezje żaglopłetwe. Proszę o pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janusz Posted April 30, 2010 Share Posted April 30, 2010 Jeśli masz taką możliwość,to zrób zdjęcie tej ikry i ją nam pokaż. Wydaje mi się ,że nie jest to ikra kosiarek,bo jeszcze nikomu nie udało się tej rybci rozmnożyć w warunkach domowych.Po za tym 2 tygodnie to długo jak na rozwój ikry .Czy masz kiryski? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted April 30, 2010 Share Posted April 30, 2010 Dokładnie trudno jest rozmnożyć kosiarki w niewoli ale wszystko jest możliwe dość długo ta ikra się rozwija zauważyłeś jakieś zmiany np. ikra zrobiła się biała ? Jeśli tak to pewni pleśnieje i nic z niej nie będzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hubi Posted May 1, 2010 Author Share Posted May 1, 2010 Napisałem co mam w akwa. Ikra na początku była mała koloru oleju do smażenia, potem duża i biała, a teraz ma dwa kolory, jasno i ciemno brązowy. Wcześniej miałem wyrzucić roślinkę na, której się znajduje i trzymałem w dość zimnej wodzie i ładnie się rozwijała, a teraz tak trochu wolniej, lub wcale. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janusz Posted May 2, 2010 Share Posted May 2, 2010 Już wcześniej pisałem, jeśli jest taka możliwość to zrób zdjęcie tej ikry i pokaż. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hubi Posted May 7, 2010 Author Share Posted May 7, 2010 Wykluły się ślimaczki..., Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts