ola821027 Posted April 19, 2010 Share Posted April 19, 2010 Witam.mam akwa 112l i obsade ryb: 4x skalar 4xgupik 3xplatka 7xneon Innesa 8xkirysek 1 zbrojnik niebieski 1 sum rekini 3x kardynalek chinski Prosze o rade-czy ta obsada jest dobra a jesli nie-to na ktorych rybkach sie skupic????dziekuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted April 19, 2010 Share Posted April 19, 2010 Parę rzeczy powinnaś zmienić. Oddaj: - skalary - za małe akwarium dla nich. - suma rekiniego - o wiele za małe akwa dla niego. - kardynałki - wolą zimniejszą wodę [+ jest małe przerybienie więc z czegoś należy zrezygnować]. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SKAWA Posted April 19, 2010 Share Posted April 19, 2010 Jak oddasz rybki, które wymienił Atreyu dokup neonek żeby było ich 15szt Link to comment Share on other sites More sharing options...
ola821027 Posted April 19, 2010 Author Share Posted April 19, 2010 Ok bardzo podobaja mi sie platki-ile bym ich mogla miec przy tej proponowanej obsadzie?a co do gupikow to harem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tibr Posted April 19, 2010 Share Posted April 19, 2010 ok bardzo podobaja mi sie platki-ile bym ich mogla miec przy tej proponowanej obsadzie?a co do gupikow to harem? Co do gupików to przy dobrych wiatrach jak masz sporo zarosli i zakamarków to dość szybko Ci się namnożą w akwariu (nawet nie będziesz musiała odławiać narybku). Link to comment Share on other sites More sharing options...
ola821027 Posted April 19, 2010 Author Share Posted April 19, 2010 Juz mam 40 malych gupikow 2 miesiecznych w akwa 30l ale ile z nich zostawic do tego ogolnego? a czy kardynalki nadawalyby sie do tego 30 l akwa i ewentualnie cos jeszcze czy lepiej nie meczyc ryb? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tibr Posted April 19, 2010 Share Posted April 19, 2010 Kardynałi sa dość ruchliwe (nie są zbyt wymagające) ale 30l to trochę mało dla nich dla gupików 30l wystarczy ale przy kontroli rozmnażania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ola821027 Posted April 19, 2010 Author Share Posted April 19, 2010 a ile gupikow by sie zmiescilo do tych 30l?ewentualnie jaka jeszcze rybka?np do oczyszczania dna? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tibr Posted April 19, 2010 Share Posted April 19, 2010 a ile gupikow by sie zmiescilo do tych 30l?ewentualnie jaka jeszcze rybka?np do oczyszczania dna?W 30l to ja Ci proponuję 1. Gupiki, a na dno świderki, (na inne ryby nie będzie miejsca) 2. Bojownik + świderki + 6 kirysków panda Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted April 19, 2010 Share Posted April 19, 2010 2. Bojownik + świderki + 6 kirysków pandaPandy nie mogą być w 30l Z popularnych gatunków tylko gupiki, lub bojownik, lub drobniczki. a ile gupikow by sie zmiescilo do tych 30l?ewentualnie jaka jeszcze rybka?np do oczyszczania dna?Ok 6. Na rybkę czyszczącą dno już miejsca nie ma Link to comment Share on other sites More sharing options...
ola821027 Posted April 19, 2010 Author Share Posted April 19, 2010 ile gupikow?czy moga byc gupiki+ kiryski? edit: wybralabym gupiki-akurat mam malutkie 2 miesieczne + ile swiderkow? mod: edytuj posty! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tibr Posted April 19, 2010 Share Posted April 19, 2010 Świderki są gatunkiem ślmaka żyjącego w piasku lub drobnym żwirku zjadającym resztki pokarmu, glony, niecałkowicie przetrawiony pokarm, a wydalony przez ryby jako odchody. Jego populacja bedzie się regulować sam w zależności od ilości pożywienia w akwarium w ostateczności możesz komuś oddać nadmiar. http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Awiderek_(%C5%9Blimak) U mnie w pełni zdają egzamin mam sporo roslinek a napewno im nie szkodzą, a pomagają przez skuteczne czyszczenie dna, co sprawia że roslinki pięknie się rozrastają, anie glony Link to comment Share on other sites More sharing options...
ola821027 Posted April 19, 2010 Author Share Posted April 19, 2010 ok wiec 6 gupikow-1 czy 2 samce? i swiderki ze 3 moga byc?w sumie to male akwa 30l wiec jaka roslinka by sie tam nadawala? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts