Jump to content

czy nie za duzo ryb??

Recommended Posts

Witam.mam akwa 112l i obsade ryb:

4x skalar

4xgupik

3xplatka

7xneon Innesa

8xkirysek

1 zbrojnik niebieski

1 sum rekini

3x kardynalek chinski

Prosze o rade-czy ta obsada jest dobra a jesli nie-to na ktorych rybkach sie skupic????dziekuje

Parę rzeczy powinnaś zmienić. ;)

Oddaj:

- skalary - za małe akwarium dla nich.

- suma rekiniego - o wiele za małe akwa dla niego.

- kardynałki - wolą zimniejszą wodę [+ jest małe przerybienie więc z czegoś należy zrezygnować].

ok bardzo podobaja mi sie platki-ile bym ich mogla miec przy tej proponowanej obsadzie?a co do gupikow to harem?

Co do gupików to przy dobrych wiatrach jak masz sporo zarosli i zakamarków to dość szybko Ci się namnożą w akwariu (nawet nie będziesz musiała odławiać narybku).

a ile gupikow by sie zmiescilo do tych 30l?ewentualnie jaka jeszcze rybka?np do oczyszczania dna?

W 30l to ja Ci proponuję

1. Gupiki, a na dno świderki, (na inne ryby nie będzie miejsca)

2. Bojownik + świderki + 6 kirysków panda

2. Bojownik + świderki + 6 kirysków panda

Pandy nie mogą być w 30l ;)

Z popularnych gatunków tylko gupiki, lub bojownik, lub drobniczki.

a ile gupikow by sie zmiescilo do tych 30l?ewentualnie jaka jeszcze rybka?np do oczyszczania dna?

Ok 6.

Na rybkę czyszczącą dno już miejsca nie ma ;)

Świderki są gatunkiem ślmaka żyjącego w piasku lub drobnym żwirku zjadającym resztki pokarmu, glony, niecałkowicie przetrawiony pokarm, a wydalony przez ryby jako odchody.

Jego populacja bedzie się regulować sam w zależności od ilości pożywienia w akwarium w ostateczności możesz komuś oddać nadmiar.

http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Awiderek_(%C5%9Blimak)

U mnie w pełni zdają egzamin mam sporo roslinek a napewno im nie szkodzą, a pomagają przez skuteczne czyszczenie dna, co sprawia że roslinki pięknie się rozrastają, anie glony ;)

Share

• Create New...