mycha183 Posted April 10, 2010 Share Posted April 10, 2010 MAM AKWARIUM 400 LITROWE I MAM RÓŻNE RYBKI ALE PRZEWAGĄ SĄ WELONKI. ŻAŁOBNICZEK MAM 5 SZT. PROBLEMEM JEST TO ŻE MAJĄ SKRZELA ZACZERWIENIONE ALE PO ZA TYM ZACHOWUJĄ SIĘ NORMALNIE ALE KTOŚ MI POWIEDZIAŁ ŻE TO JEST CHOROBA . JEŻELI KTOŚ WIE JAK TO SIĘ LECZY PROSZĘ O POMOC Link to comment Share on other sites More sharing options...
maziama Posted April 10, 2010 Share Posted April 10, 2010 Trochę nie ten dział... Zaczerwienione skrzela mogą być objawem zatrucia. Zmierz parametry wody, a szczególnie poziom azotanów, azotynów, amoniaku... Nic nie piszesz o akwarium, czy w ogóle dojrzewało, czy jest świeżo założone...? PS. Nie pisz z wciśniętym capslockiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mycha183 Posted April 10, 2010 Author Share Posted April 10, 2010 Akwarium mam już 2 lata po za tymi żałobniczkami jest okej . Może wiesz jakie rośliny się nadają przy welonach bo one wszystko zjadają z korzeniami Link to comment Share on other sites More sharing options...
maziama Posted April 10, 2010 Share Posted April 10, 2010 Hmmm... Wydaje mi się, że anubiasów chyba nie ruszą, są dość "twarde" Podawaj im więcej pokarmów roślinnych to powinny przestać podgryzać roślinki w akwarium. PS. Zmierz parametry, napisz jak przeprowadzasz porządki w akwarium, czy ostatnio zmieniałaś coś jeśli chodzi o akwarium (nowe ryby, rośliny, zmiana pokarmu). Daj zdjęcie całego akwarium i chorych ryb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts