bigkris Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 alleluja biedronka czyni cuda kupilem kokosy, wzialem 5 po weekendzie preparacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyszu18 Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 jezeli mgoe cos podpowiedziec - zrob je tak : wywierc duzym wiertlem 3 dziury. wylej wszystko ze srodka. rozlam go mlotkiem. staraj sie zrobic tak zeby pekl na dwie polowy. pozniej wez kombinerki i zrob wejscie w postaci trojkata no i pozniej na jakis czas do wody, tak po prostu. pozniej gotuj w solance i pozniej w zwyklej wodzie. wszystko bedzie ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 a ja wziąłem kątówką przejechałem raz równo i mam ładną dziurkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigkris Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 dwa kokosy rozlupane i wydlubane mocza sie w goracej wodzie. i tak do konca weekendu bo mnei nie ma reszta rozlupana suszy sie w garazu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyszu18 Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 no i bardzo pieknie mozesz jakies foty wrzucic;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciapek Opublikowano 3 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 Ja tam się nie bawiłem ostry,duży nóż kawałek kokosa z jednej strony uciąłem (przyznam wymagało siły:D) i po problemie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyszu18 Opublikowano 3 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 bigkris - i jak ci poszlo? masz juz w akwa?;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigkris Opublikowano 4 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 jeszcze nie, dalej sie mocza i parza. jeszcze odbarwiaja mi wode. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly_mk1 Opublikowano 6 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 ja zrobilem tak: kupilem kokosa za 1.80zl w domu potraktowalem go mlotkie rozlupal sie na kilka czesci jedna duza i trzy mniejsze wydlubalem miasz a skorupy wygotowalem raz w osolonej wodzie i raz w normalnej, wystudzilem i wlozylem do akwa i juz ponad tydzien czasu sluzy neonka i glonojada ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mierzej16 Opublikowano 15 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 z kokosami to jest tak z zoologika to się tym rózni że kosztuje parę razy tyle co z warzywniaka, ale z warzywniaka raz trafiłem takiego że po paru dniach zaczął mi w akwarium pleśnieć. najlepiej kupić zwykłego mleko wypić wiórki wyskrobać i zrobić posypkę do ciasta, wygotować włożyć na 2 dni do wody i zobaczyć powinno wszystko grać. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michallodz Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Ja kupiłem dzisiaj dwa kokosy za cale 1,29zł sztuka w realu w Łodzi mozn awybrac takie lekko naciete wtedy tylko troche podwazasz i po problemie lepiej sie wyskubuje miasz jak wyschnie ale ja czekac nie chcialem i troch ez tym walczylem ale ladnie odeszlo nic na sciankach nie zostalo. Teraz go gotuje jzu godzine czy wiecej w słonej wodzie puscil kolor wiec jak ktos wstawi takie od razu to kto wie moze bedzie miec brunatna wode moze do barwienia jajek bedzie sie nadawac swieta ida :D:D Miąsz wysuszyc i mama sie ucieszy ze ma wiórki "bez chemii" ale tego pseudo mleka tos ie nie da wypic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TLB Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Ja potraktowałem młotkiem i dłutem, genialnie odchodzi miąższ dłubany dłutem. potem ze 2 godziny gotowałem w soli i w zwykłem wodzie kolejne 3 i kokos leży w akwa 2 tygodnie i jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol112 Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2009 a ja mam pytanie bo wszyscy piszą, że rozupują kokosa na pół a przeciarz jak się go na pół rozłupie to cała moim zdaniem ozdoba straci sens. Może można jakoś najpierw wygotować kokos we wrzatku aby miąsz się rozpadł a puźniej wywiertać otworek i wygotować w soli? dało by się coś takiego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neo180 Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2009 wydaje mi sie ze kokos kwasi wode i ze to ryba szkodzi czy to prawda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigkris Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2009 mam kokosa od poczatku akwa i nic mi sie zlego nie dzieje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neo180 Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2009 no tak nic sie niedzieje ale moze wode kwasi moze ktos odpisze na to pytanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michallodz Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2009 a ja mam pytanie bo wszyscy piszą, że rozupują kokosa na pół a przeciarz jak się go na pół rozłupie to cała moim zdaniem ozdoba straci sens. Może można jakoś najpierw wygotować kokos we wrzatku aby miąsz się rozpadł a puźniej wywiertać otworek i wygotować w soli? dało by się coś takiego? jesli tak chcesz to musisz najpierw wywiercic otwor jakas otwornicą potem go do piekarnika powiedzmy z 70stopni i suszyc to zacznie samemu odchodzic i pozniej jakos wygrzebac itylko dokladnie i pozniej wygotowac ale bedzie duzo grzebania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2009 ja kant obcinam piłą, lub szlifierką kątową a twardy miąższ wydłubuję płaskim szerokim śrubokrętem wbijając go w miąższ który rozpada się i odchodzi od skorupy na tyle, że mogę włożyć później śrubokręt między dwie warstwy i odginam i odchodzi ładnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mierzej16 Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Albo kupić tak jak ja zupełnie nie świadomie 2 koksy, które były zgniłe miąsz odszedł jak guma całościowo i zostało ładne drewienko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol112 Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2009 A jak by w tym kokosie wywiertać otwór i wylać tą wode co tam zalega i z miąszem wygotować. Czy ktoś tak próbował? może by poskutkowało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mierzej16 Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2009 A mam takie pytanie ? czy wogóle kokos z miąższem zaszkodzi rybkom lub wodzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TLB Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Wydaje mi się, że miąższ zacznie gnić w wodzie dlatego się go wydłubuje...poza tym rybki nie koniecznie będą nim zainteresowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neo180 Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2009 czy kokos kwasi wode i czy szkodzi ryba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawelhodowca Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2009 czy kokos kwasi wode i czy szkodzi rybaWodę napewno trochę kwasi (w niezauważalnym stopniu) i jeśli jest wygotowany to nie szkodzi rybą, tylko daje im schronienie (napewno lepsze niż elementy ceramiczne) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michallodz Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2009 mozesz gotowac z miaszema le on nie odleci chyab nie zrobi to nanim zadnego wrazenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi