Ragnarok Posted December 7, 2009 Share Posted December 7, 2009 Mam pewien dylemat.Kupiłem akwa 84l(60x35x40) do hodowli gupików ale nie moge się zdecydować co do filtra.Akwa będzie LT z dużą ilością roślin.Odrazu mówie że kubeł odpada(brak miejsca i szkoda zachodu) i kaskada(nie chce ciąć pokrywy) odpada.Mogę wydać na filtr jakieś 60-70 zł max.Zastanawiam się nad aquael turbo-1100 lub aquael fan 3 bio plus ale nie moge się zdecydować. I żeby nie robić nowego tematu to jeszcze zapytam na jakie świetlówki wymienić te oryginalne(2x15W)?Chciałbym typowo roślinne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuba92 Posted December 8, 2009 Share Posted December 8, 2009 Jeśli decydujesz się na wybór filtra tylko z tych dwóch proponuje aquael fan-3 Co do świetlówek możesz zrobić tak: flora glo +power glo Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrerw Posted December 8, 2009 Share Posted December 8, 2009 Jeśli chodzi o oświetlenie to proponuję Philips Aquarelle 10000k ( albo Sylvania Aquastar 10000K) I drugą zwykłą daylight 965 lub 865. Świetlówki Hagena może i dobre ale drogie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janusz Posted December 12, 2009 Share Posted December 12, 2009 Wypowiem się co do filtra.Zawsze będę proponował zewnętrzny kubełkowy,Rewelka.Mam i się cieszę,spisują się bardzo dobrze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts