majaluki Posted November 7, 2009 Share Posted November 7, 2009 Mój prętnik morelowy długo był oazą spokoju, ostatnio się denerwuję na dużą samicę platynki koloru złocistego. Czy wiecie co jest przyczyną? Zły biotyp w moim akwarium? Brak samic (nigdzie nie mogę ich dostać)? Chciałbym mieć 2 samce i 3 samice, ale gdzieś wyczytałem na tym forum, że jak są 2 samce to prędzej czy później 1 padnie, prawda to? Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal1 Posted November 14, 2009 Share Posted November 14, 2009 U mnie to było tak> Gdy kupiłem dwa prętniki jeden morelowy drugi karlowaty, były oba spokojne następnie morelowy zaczął obgryzać płetwy innym rybom aż poprostu zdechł ... rdzę ci sybko abyś dokupił mu samice bo inaczej będzie źle. P.S na allegro można często kupic te zwierzęta Link to comment Share on other sites More sharing options...
majaluki Posted November 21, 2009 Author Share Posted November 21, 2009 mój na razie nie obgryza, nie wiem gdzie kupić te samice, wszędzie szukałem, allegro i giełdy nawet, miesiąc i lipa jak na razie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maksymilian Posted November 21, 2009 Share Posted November 21, 2009 U mnie to było tak> Gdy kupiłem dwa prętniki jeden morelowy drugi karlowaty, były oba spokojne następnie morelowy zaczął obgryzać płetwy innym rybom aż poprostu zdechł ... rdzę ci sybko abyś dokupił mu samice bo inaczej będzie źle. P.S na allegro można często kupic te zwierzęta Wiesz jak miałeś 25 l to rzeczywiście ci te ryby były po obgryzane bo miały za mało miejsca , a prętniki to spokojne ryby , a nie jacyś terroryści chyba , że nie mają warunków Mój prętnik morelowy długo był oazą spokoju, ostatnio się denerwuję na dużą samicę platynki koloru złocistego. Czy wiecie co jest przyczyną? Zły biotyp w moim akwarium? Brak samic (nigdzie nie mogę ich dostać)? Chciałbym mieć 2 samce i 3 samice, ale gdzieś wyczytałem na tym forum, że jak są 2 samce to prędzej czy później 1 padnie, prawda to? Nie , może samica go " denerwuje " . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts