firewoman Posted November 4, 2009 Share Posted November 4, 2009 Rozważam filtr kaskadowy do mojego 58l baniaczka: Aquael FZN-1 AQUAszut N-300 który będzie lepszy? i jak z cichością? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted November 4, 2009 Share Posted November 4, 2009 Zdecydowanie FZN1 - cichy, lepszy, sprawdzony - przy czym możesz nawet dołożyć parę złotych i mieć FZN2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
geniuszek Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 oczywiście Aquael FZN polecam sam taki posiadam i jest super w tej cenie Link to comment Share on other sites More sharing options...
firewoman Posted November 6, 2009 Author Share Posted November 6, 2009 Zdecydwałam się na fzn-2 w moim akwasklepie - 130zł w sklepie www (odbiór niedaleko domu) - 76zł i pytanie, chce kupic ceramikę Filtusia - ile tego się zmieści w tym filtrze? 500ml? 1l? I pewnie kupic torebkę na ceramikę, tylko nie wiem jaki rozmiar... Link to comment Share on other sites More sharing options...
g_stanislaw Posted November 7, 2009 Share Posted November 7, 2009 Zdecydwałam się na fzn-2 i pytanie, chce kupic ceramikę Filtusia - ile tego się zmieści w tym filtrze? 500ml? 1l? I pewnie kupic torebkę na ceramikę, tylko nie wiem jaki rozmiar... Torebki nie musisz kupować. Koszyczki mają szczeliny, przez które ceramika nie przeleci. Chcesz włożyć samą ceramikę? Podejrzewam, że w wodzie będzie pływać pełno badziewia. Mam FZN-1, a w nim ceramikę (dosłownie kilkanaście sztuk, bo koszyk mały), zeolit i gąbki (jedna bardziej zwarta). W każdym koszyku tak samo. Nie jak mówią w sklepie: do jednego koszyka np. gąbka, do drugiego ceramika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts