magda_lew3 Posted October 31, 2009 Share Posted October 31, 2009 Mam pytanie ponieważ w domu mam samca molinejii black molly i chciałabym mu dokupić samiczkę molinezjii balonowej ponieważ jego partnerka umarła ze starości i tutaj jest pytanie czy samiec molinezji black molly może złączyć się z samicą molinezji balonowej aby było potomstwo? jeśli tak to czy mógłby mi ktoś przesłać link i pokazać taką krzyżówkę dziękuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
meyday1990 Posted October 31, 2009 Share Posted October 31, 2009 Nie jestem pewien ale raczej się nie skrzyżuje A tak nawiasem mówiąc, wiesz jak szkaradnie musiałby wyglądać narybek? Molinezja balonowa jest wytworem człowieka, a rozmnażanie tej rybki uważam za skazywanie dalszych jej pokoleń na męczarnie ... Nie lepiej trzymać rybki "dziko" a zarazem naturalnie wyglądające? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted October 31, 2009 Share Posted October 31, 2009 Istnieje pewna niewielka szansa że się skrzyżują. Ale po pierwsze, hybryd gatunkowych nie powinno się tworzyć, potomstwo najprawdopodobniej będzie niepłodne i chore. Dwa, molinezje balonowe już same w sobie są "chore" i skrzywdzone, nie przez naturę tylko robiących na niej kasę hodowców. Samcowi dokup samicę jego gatunku i najlepiej odmiany. Będzie bardziej zadowolony niż z garbatej partnerki Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts