billykid Posted October 5, 2009 Share Posted October 5, 2009 Witam wszystkich. Jestem tu nowy, więc proszę o wyrozumiałość. Mam w akwarium duszka amazońskiego, rybka jest u mnie od ok 2 miesięcy, karmię ją różnymi pokarmami, żywy - wodzeń, i kilka mrozonych: ochotka, wodzeń, tubifex, artemia, ostanio larwa czarnego komara. Jest to akwarium wielogatunkowe więc posiadam też kilka innych rybek. Oprócz żywych i mrożonych pokarmów chciałbym również zacząć karmić moje rybki pokarmami suchymi. Zakupiłem ostatnio dwa pokarmy Tropicala: Supervit granulat i Welsi Gran dla ryb dennych. Jak narazie widzę małe zaiteresowanie ryb tymi pokarmami, duch oraz dwa węgorki pływają obok, prawie nosem trą o granulki i zero reakcji natomiast inne biorą w pyszcek i kilka krotnie wypluwają.. Czy mógłby mi ktoś kto ma wieksze doświadczenie ode mnie doradzić czy jest sens próbować suchych pokarmów dla tych rybek. Jeśli tak to proszę o radę jaki byłby najlepszy. Z góry dzieki. Pozdawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
embarrassed Posted October 5, 2009 Share Posted October 5, 2009 Sprawa ma się tak: Zawsze karmiłeś ryby łakociami, dlatego teraz suchy pokarm im nie wchodzi. Proponuję zrobić tak : 3 dniowa głodówka, pokarmy żywe/mrożone w odstawkę ( podawać np. raz w tygodniu dla urozmaicenia ) karmić suchymi oszczędnie . Jak zgłodnieją to wszystko zjedzą ;p Link to comment Share on other sites More sharing options...
billykid Posted October 5, 2009 Author Share Posted October 5, 2009 nawet duch i węgorki będą to jadły? Link to comment Share on other sites More sharing options...
embarrassed Posted October 5, 2009 Share Posted October 5, 2009 Węgorki... z nimi może być trudno ale myślę że po pewnym czasie tak. Duch na pewno chętniej przyjmuje takie pokarmy Link to comment Share on other sites More sharing options...
billykid Posted October 5, 2009 Author Share Posted October 5, 2009 dzięki za rade pozdawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts