Fireblader Posted July 11, 2009 Share Posted July 11, 2009 Jak mam w podpisie niedługo akwarium 250L ;] jutro wlewam wodę, wkładam roślinki itd... Chciałbym mieć rybki z jednego biotopu. Najbardziej chyba przypasował mi ameryki południowej. Moglibyście dać propozycję jaką obsadę mógłbym mieć z tego biotopu?? Z góry dzięki ;D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Emiel Regis Posted July 11, 2009 Share Posted July 11, 2009 Parka Akar pomarańczowopłetwych: ] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shaniqa10 Posted July 11, 2009 Share Posted July 11, 2009 Wymienię ci ryby ktore moga byc w twoim akwarium i są z A.P Pielęgniczka Ramireza Pielęgnica Uaru Pielęgnica Meeka Żaglowiec skalar Zwinnik Blehera obsada jest zalezna od tego które ci się podobaja 1. Opcja 4x skalar 2x ramirezka [parka] 10x zinnik blehera 2. Opcja 2x pielęgnica uaru [parka] 3. Opcja 20x zwinnik blehera 4. Opcja 2x pielegnica mekka [parka] 4x zaglowiec skalar Oczywiscie to kilka z wielu opcji no i ja robilam obsady z zakresu wyzej wymienionych rybek wybor jest dużo szerszy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zmienniak Posted July 13, 2009 Share Posted July 13, 2009 - 2x żaglowiec skalar - 2x akara błekitna lub 2x pielęgnica skosnopręga - 4-5x kirysek lamparci lub 4-5xkirysek trójpręgi możesz mieć jeszcze takią obsadę: - 2x żaglowiec skalar - 2x gurami dwuplamisty - 2x brzanka rekinia- ZMIENNIAK NIE DORADZAJ ZLE !! BRZANKA TO RYBA STADNA - 3-4 kirysek albinos tylko gurami i brzanka są z azji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts