Pley Posted September 10, 2009 Share Posted September 10, 2009 przejrzałem topic na temat ryb do ok.60L , lecz wciąż nie mogę się zdecydować na obsadę , jak widać w nazwie tematu chodzi o rozmnażanie planuje BW i nie wiem co dać , zależy mi na 2 gatunkowym , z czego 1 miał być na otoski/kiryski lecz jak będzie jakaś propozycja która nie pozwoli trzymania ryb w/w to z nich najnormalniej zrezygnuje , nie ma obaw tak więc konkret : napiszcie mi nazwy rybek , ładnych , lubiących sie mnożyć , i żeby było łatwo odchować młode , jak wiadomo np neonki są śliczne , o tarło łatwo, ale larwy uchować rzecz bardzo trudna ... mam nadzieję że mnie zrozumieliście pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michal1511 Posted September 10, 2009 Share Posted September 10, 2009 Gupiki :PP Mnożą się jak króliki (czyt. szybko) są ładne (jak dla mnie) i łatwo odchować młode. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted September 10, 2009 Author Share Posted September 10, 2009 Eee , Yyyy , nie licząc gupików , akurat żyworódki nie wchodzą w gre Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michal1511 Posted September 10, 2009 Share Posted September 10, 2009 Wiedziałem :PPP Link to comment Share on other sites More sharing options...
jucha Posted September 10, 2009 Share Posted September 10, 2009 Jak rozmnożysz otoski to będziesz moim guru Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted September 10, 2009 Author Share Posted September 10, 2009 otoski są planowane jako ekipa sprzątająca ale ... ale ... kto wie co sie dzieje na tym świecie i co ? jakieś propozycje ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz1992 Posted September 12, 2009 Share Posted September 12, 2009 Ja bym Ci polecił jakieś pielęgniczki np. kakadu lub ramirezy. Tam mama wychowa młode, sama. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek Posted September 12, 2009 Share Posted September 12, 2009 60L BW [nastawione na rozmnażanie] Gupiki Ja bym Ci polecił jakieś pielęgniczki np. kakadu lub ramirezy.Nic co powyżej wymienione nie jest stricte BW. Gupiki to już tym bardziej, a Kakadu to Białe Wody, ramirezy właściwie też. Ja bym polecał 1+2 P. Agassizii i 8 otosków Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted September 12, 2009 Author Share Posted September 12, 2009 Ja bym polecał 1+2 P. Agassizii i 8 otosków to raczej temat do zamkniecia , poczytałem trochu i jestem zdecydowany na agassizy i otoski dzięki kirysek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek Posted September 12, 2009 Share Posted September 12, 2009 Spoko nie ma sprawy. BTW. Ostatnio Agassizii strasznie podrożało... coś chyba kiepski import jest, bo jak pamiętam czasy że były za 4zł tak teraz są w granicach 8-10zł za sztukę. Ale fakt - jak dobrze karmisz, to są boskie, taki mix Ramirezki i Kakadu. mod: na prośbę użytkownika temat zamykam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts