Pretorian Posted September 4, 2009 Share Posted September 4, 2009 Prosze o pomoc w akwa pojawil sie taki jakby kurz pył niewiem jak to nazwac osiada na filtrze na mchu wyglada to jak kurz na meblach postaram sie o fotke wieczorkiem aczkolwiek prosze o jakies sugestie a i wazna sprawa akwa ma niecale 2 tyg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtek_nc Posted September 4, 2009 Share Posted September 4, 2009 Nie podałeś parametrów więc ciężko coś pisac, ale spróbuje Oddac 2 strzały. 1). Według mnie może to byc osadzenie się nalotu wapnia spowodowane niedoborem CO2 w wodzie. Ale tak jak pisze jest to strzał. Upewnij się robiąc testy.Z Ph i TwW jesteś wstanie obliczyc ilośc co2 u ciebie w akwa. 2). Druga rzecz co przychodzi mi do głowy to właśnie biały osad który często tworzy się przy zakładaniu akwarium. U mnie osadził się tylko na filtrze więc wyczyściłem go ręcznie ale rośliny chyba też się da. Ten drugi strzał jest chyba bardziej trafny. Wydaje mi się że w miarę upływu czasu jak akwarium będzie dojrzewac to ten osad powinien zniknąc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pretorian Posted September 4, 2009 Author Share Posted September 4, 2009 aha i troche z innej beczki ale mysle ze powiazane wpuscilem neonki ( wiem ze zaszybko) jedna z nich jest dziwna plywa sama wyraznie nie wspolzyje ze stadem jest jakas blada Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janusz Posted September 6, 2009 Share Posted September 6, 2009 Dobrze by było jak byś podał parametry wody i zrobił jakaś fotkę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts