BigBadWolf Posted August 24, 2009 Share Posted August 24, 2009 Właśnie poszukuje nowych świetlówek do swojego baniaka. w pokrywie mam miejsce na 2x30W i mocno zastanawiam się nad philipsem Aquarelle 30W i do tego obłyśniki w zestawie. Czy może lepiej wybrać dwie różne świetlówki np Aquarelle 30W + Aqusky 30W. Przyznam się szczeże że pracuje w hurtowni elektrycznej ale dobór światła do akwaium jaoś mnie przerasta choćby ze względu że każdy coś innego chwali. Może mógłby ktoś podzielić się swoimi doświadczeniami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trot Posted August 24, 2009 Share Posted August 24, 2009 wszystko zależy od tego czy, jakie i w jakiej ilości masz rośliny swoją drogą jeśli masz możliwości to sobie dołóż jeszcze co najmniej jedną świetlówkę Link to comment Share on other sites More sharing options...
hipcio_stg Posted August 25, 2009 Share Posted August 25, 2009 ja również proponuję dołożyć/przejść z t8 na t5. Dlaczego w tym przypadku nie muszę tłumaczyć. Co do doboru świetlówek wszystko zależy od tego co chcesz osiągnąć. Wzmożony wzrost roślin, wzrost roślin połączony z uwydatnianiem kolorów, czy całość nastawiona na oddawanie barw (malawi) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts