Jump to content

Taśma LED nie działa jak należy


r2d2
 Share

Recommended Posts

Witam.

 

Próbowałem zrobić sobie belkę led na taśmach LED.

Po zamówieniu taśm i zmontowaniu wszystkiego belka ledwo świeci...

 

Zanim zacznę dzwonić do producenta postanowiłem zapytać tu , może coś źle zrobiłem/polutowałem ?

 

Istotna sprawa jaką zauważyłem to że na taśmach jest napisane 24V a zasilacz jest 12V.

W sumie w zamówieniu prosiłem o "odpowiedni" zasilacz który obsłuży oba paski. Pomylili się czy zasilacz jest ok ?

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Tak jest, zasilacz 12v, paski 24v. To nie ma prawa dobrze działać. Poza tym po co ci ip67 jak łączysz kable zwykłą kostką? Albo paski pod zasilacz albo zasilacz pod paski.

 

With mobilephone sent.

 

Edited by kicaj
Link to comment
Share on other sites

To jest IP20 , poza tym połączenie to prowizorka aby sprawdzić czy działa przed ostatecznym montażem , otworami , zalaniem klejem itp.

Piszę do sprzedawcy ...

 

Dzięki

Edited by r2d2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...