Xinder Posted May 26, 2016 Share Posted May 26, 2016 co zrobić z akwa (45l - 50x30x30) podczas remontu? muszę je przenieść bo meble muszę odsunąć i przemeblować.... jeśli wodę spuszczę do poziomu podłoża żeby minimalnie zakrywało dno i rośliny, a wodę z akwa do dużej miski z rybami jeśli akwa przeniósłbym takie razem z komoda na której stoi nic się nie powinno stać? wiem ze to tylko 45l ale mebel nieporęczny i z pełnym akwa byłby problem to przenieść. po przeniesieniu do innego pokoju mogę wodę wlać spowrotem i to samo zrobić po kilku dniach jak odświeżę mieszkanie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yuurei Posted May 26, 2016 Share Posted May 26, 2016 Jak dla mnie to możesz zlać np. 2/3 wody, nawet nie wyławiać ryb, przenieść w całości i dolać wodę z powrotem 45l to maleństwo, nie powinno być trudno. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulle Posted May 26, 2016 Share Posted May 26, 2016 Zgadzam się całkowicie. Dwa lata temu przewoziłam w podobny sposób akwa 60 l z mieszkania do mieszkania. Wyjęłam tylko korzenie i kamienie, wodę zlałam do butelek, rybki w wodzie z akwa do wiaderka itd. U ciebie będzie prościej. Powodzenia! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chudy277 Posted May 26, 2016 Share Posted May 26, 2016 (edited) Nie ryzykuj przenoszenia z meblem. Lekko zachwiejesz i woda zacznie się kołysać a efekt będzie tragiczny. Zrób tak jak yuurei napisał. Ostatnio robiłem nową aranżację i wodę wlałem później spowrotem. Trzeci tydzień idzie i jest ok Wysłane z mojego LG-H340n przy użyciu Tapatalka Edited May 26, 2016 by Chudy277 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts