Vercynogetorix Posted April 20, 2016 Share Posted April 20, 2016 Witam, znam się na krewetkach dośc słabo a szukam jakiegoś gatunku który móglbym dorzucić do mojej szklanki, 240L PH ~7 kh 7 gh 13 Obsada: Tęczanki Boesmana, Głowaczyki Barwne Babka Czarnopręga Tęczanki żywo interesują się krewetkami, ale red cherry im umknęły przy teście Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
locdog Posted April 20, 2016 Share Posted April 20, 2016 To znaczy? Jak im umknęły? Za szybkie są dla nich czy nie rzucają się im w oczy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vercynogetorix Posted April 20, 2016 Author Share Posted April 20, 2016 Chyba tak i tak, skitrały się w gąszczu, ale nawet jak się pojawiały na otwartym to potrafiły nawiać tęczankom. Dość powiedzieć że 8 wpusciłem i 8 wyjąłem po dwóch miesiącach. Generalnie siedziały w gąszczu Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
locdog Posted April 20, 2016 Share Posted April 20, 2016 (edited) No to jaki jest sens trzymać te krewetki z rybami? Edited April 20, 2016 by locdog Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vercynogetorix Posted April 20, 2016 Author Share Posted April 20, 2016 No to jaki jest sens trzymać krewetki z rybami?Dość duży bo teraz akwa będzie miało zupełnie inny aranż i dla krewetek będzie mnóstwo miejsca do normalnego życia Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
locdog Posted April 20, 2016 Share Posted April 20, 2016 Są dwa gatunki krewetek, które moim zdaniem dałyby radę z rybami.Filtrujące i Amano. Reszta to pokarm. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vercynogetorix Posted April 20, 2016 Author Share Posted April 20, 2016 A jaką wodę lubią? Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
locdog Posted April 20, 2016 Share Posted April 20, 2016 http://badmanstropicalfish.com/profiles/profile83.htmlhttp://www.crusta-fauna.org/shrimp-index/atyopsis-moluccensis/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mmarc Posted April 20, 2016 Share Posted April 20, 2016 Są dwa gatunki krewetek, które moim zdaniem dałyby radę z rybami. Filtrujące i Amano. Reszta to pokarm. Dałyby radę czy dadzą? Miałem 3 sztuki Amano w zbiorniku z relatywnie młodymi A. nijsseni i były regularnie przeganiane. Bilans - dwie zjedzone, jedna wyszła (zapewne mocno przestraszona) na spacer. Szkoda krewetek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vercynogetorix Posted April 20, 2016 Author Share Posted April 20, 2016 Dałyby radę czy dadzą? Miałem 3 sztuki Amano w zbiorniku z relatywnie młodymi A. nijsseni i były regularnie przeganiane. Bilans - dwie zjedzone, jedna wyszła (zapewne mocno przestraszona) na spacer. Szkoda krewetek.To słabe porównanie, nijsseni są dolnej części i do tego terytorialne. Tęczanki są środka/ góry i do tego nie są terytorialne, spokojnie żyją z maleńkimi furcatusami a niewiele większe głowaczyki mają za swoje Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mmarc Posted April 20, 2016 Share Posted April 20, 2016 U mnie Amano raczej nie siedziały na dnie. Być może właśnie z powodu nijsseni, a może po prostu wolą siedzieć na liściach roślin. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
locdog Posted April 20, 2016 Share Posted April 20, 2016 Amano nie siedzą tylko na dnie.Trzymałem kiedyś te krewetki z pielęgniczkami i nie zauważyłem by były przeganiane.Oczywiście jeśli dojdzie do tarła to pielęgniczki gonią wszystko co przepłynie w ich pobliżu. Niemniej jednak uważam, że Amano to są jedyne karłowate, które nie skończą jako karma u takich ryb. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts