Bartek24680 Posted March 9, 2016 Share Posted March 9, 2016 (edited) Witam niedawno zauważyłem że w akwarium jednak z Kakadu stała się wyjątkowo agresywna w stosunku do innych mieszkańców, okazało się że było to spowodowane obroną narybku około 15szt. Postanowiłem je przełowić do mniejszego kotnika dla bezpieczeństwa. Tu pojawia się moje pytanie kiedy mam usunąć z niego samice, słyszałem że powinno się to zrobić gdy ryby mają około 7mm i 2 miesięcy ale gdy je zauważyłem już miały 5mm i dopiero max 5 dni więc nie wiem ile jest w tym prawdy Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edited March 9, 2016 by Bartek24680 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyho39 Posted March 10, 2016 Share Posted March 10, 2016 To nie są pięciodniowe ryby. Mają patrząc w odniesieniu do samicy ok. 3 tygodni. Wysłane z mojego HTC Desire 610 przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted March 10, 2016 Share Posted March 10, 2016 Te młode już są nieźle wyrośnięte. Mogłeś to zostawić jak było. Samica prawdopodbnie uchowałą by potomstwo w akwarium. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartek24680 Posted March 10, 2016 Author Share Posted March 10, 2016 Prawdopodobnie tak ale był też taki problem że innym rybom przeszkadzała, w każdym razie dziękuje za szybką odpowiedz Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartek24680 Posted March 10, 2016 Author Share Posted March 10, 2016 Okazało się dodatkowo że kolejna samica również ma potomstwo ale juz znacznie mniejsze około 15 szt Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts