Vercynogetorix Posted October 7, 2015 Share Posted October 7, 2015 Witam, Obejrzałem wczoraj zestaw tęczanek i modrooków w sklepie; wszystkie były niewybarwione zupełnie, Modrooki wyglądały jak młode głupiki, zero koloru. Tęczanki Boesmana miały pomarańczowawe obramowanie, ale zero fioletu. Tęczanki miały ok 3cm, modrooki ok 2cm. Pytanie: Czy jest to związane z kiepskimi warunkami w sklepie? Czy może kwestia jest w słabej jakości narybku? ps, Sklep to Ikola we Wrocławiu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiek03 Posted October 7, 2015 Share Posted October 7, 2015 @@Vercynogetorix, nie wiem czy nie zależy to od braku jakiegoś mikroelementu bo na rynku są dostępne karmy na przykład od tetry, które zawierają jakieś składniki po których ryby mają żywsze kolory, wybarwiają się. Nie wiem czy to prawda, nigdy nie stosowałem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vercynogetorix Posted October 7, 2015 Author Share Posted October 7, 2015 (edited) @@Vercynogetorix, Nie wiem czy nie zależy to od braku jakiegoś mikroelementu bo na rynku są dostępne karmy na przykład od tetry które zawierają jakieś składniki po których ryby mają żywsze kolory, wybarwiają się nie wiem czy to prawda nigdy nie stosowałem. To akurat wiem, tutaj mogła mieć znaczenie jakość wody, stres etc. pytanie, czy takie rybki nie powinny niemniej jednak wykazywać aż takiego zupełnego odbarwienia, albo przynajmniej tak mi się wydaje Pilnuj pisowni. Prawie w każdym twoim poście są błędy. Przecież tego nie idzie zrozumieć. Regulamin 6.1. /DawW/ Edited October 7, 2015 by DawW PISOWNIA Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vercynogetorix Posted March 15, 2016 Author Share Posted March 15, 2016 Po czasie dodam tylko jakby ktoś szukał; tęczanki wybarwiają się po ok. 4-5cm długości. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts