Jump to content

Filtr pat mini

TeceK
 Share

Recommended Posts

Witam, w moim akwarium aktualnie znajduje się ok. 80 krewetek red cherry i 2 ślimaki. Postanowiłem odłączyć rurkę napowietrzająca od filtra bo stwarzała problemy, czy wylot filtra skierowany do góry odpowiednio napowietrzy akwarium?

post-23038-0-32636000-1443869811_thumb.jpg

Czy mogę górną część filtra wyjąć ponad powierzchnię wody, by wylot filtra dotykał tafli wody i był większy ruch powierzchni wody?

No ją mam filtr w rogu i wylot skierowany na przednią szybe (do gory)

Filtr mam ustawiony na mniej niz 1/2 mocy, bo robił za silny wir. Czy akwarium się odpowiednio napowietrzy?

Edited by TeceK

He

A ja używam dyfuzora i jest git, a wy ciągle o tej tafli wody 

Wodę "gazowaną" to tylko w butelce :) ,a nie w akwa .Kicz i nic więcej ! ,ale jak kto lubi :razz:  lecz wszystko ma swoje granice.Odpowiedni ruch tafli i nie ma żadnych problemów z natlenieniem ;-)  .Co do deszczownicy to ok. lecz mnie taki hałas drażni :mrgreen:  .

Edited by KAMYK32

A deszczownica skierowana pod taflą wody pod kątem do powierzchni wody odpowiednio natleni wodę?

Tylko deszczownica będzie dopiero zamówiona i czy sam wylot skierowany do góry da radę? Krewetki nie padną?

Edited by andy102
Pisownia.

A deszczownica skierowana pod tafla wody pod kątem do powierzchni wody odpowiednio natleni wode?

Tak.

Tylko deszczownica będzie dopiero zamówiona i czy sam wylot skierowany do góry da radę? Krewetki nie padną?

Jeśli ustawisz wylot tak jak wyżej Tobie radziliśmy, to będzie wszystko ok.