gibon2008 Posted September 28, 2015 Share Posted September 28, 2015 Witam Wyciągłem z jeziora kawałek drewna :)Chciałbym go włożyć do akwarium ale chce się upewnić czy nic nie stanie się z wodą żęby ryby nie pochorowały. Ogólnie to co za drzewo może być ?Możliwe typy to Sosna , Olcha,Brzoza .Sosne raczej wykluczyłem ponieważ znalazłem że jak się potrze ją sodą to się mydli a tu nic .Druga sprawa czy suszyć to jeszcze? Czy tylko spłókać albo włożyć do wanny z gorącą wodą i solą ? Drzewo znalezione już bez kory . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DawW Posted September 28, 2015 Share Posted September 28, 2015 (edited) Cześć, jak dla mnie to taki kijaszek Jest tego dużo w lesie. Chyba, że na prawdę (na żywo) ma coś w sobie i tak bardzo go chcesz, ale jeżeli nie to poszukaj z pewnego źródła i drzewa innego Zagrożeniem może być choćby, larwa ważki, które możesz przytachać razem z patyczkiem.E: Znaczy się, zdeponowane jaja ważki. Edited September 28, 2015 by DawW Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts