psyho39 Posted September 14, 2015 Share Posted September 14, 2015 Chcę was zapytać a szczególnie apistowców jak długo młode kakadu mogą przebywać z rodzicami w tym samym zbiorniku? Mam akwa 112 litry i prawie 5 miesięczną młodzież. Niestety moje umiejętności jeszcze nie pozwalają określić ich płci co w jakiś sposób ogranicza możliwości ich sprzedaży i właśnie stąd moje pytanie. Dodam , że dotychczas nie zaobserwowałem żadnej agresji wewnątrz stada nawet podczas tarła rodziców . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted September 14, 2015 Share Posted September 14, 2015 Dopóki jest sielanka i miejsce- tyle niech będą w rodzicami .Już powinienes dotrzegać róznice w płci. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyho39 Posted September 14, 2015 Author Share Posted September 14, 2015 uż powinienes dotrzegać róznice w płci. Na razie jeszcze nic nie widzę tzn. nie umiem zobaczyć. Natomiast widzę duże różnice w przyroście bo jedne są prawie dwu centymetrowe podczas gdy inne nie mają centymetra. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted September 14, 2015 Share Posted September 14, 2015 Małe jak na 5msc. Karm może częściej. Brzuszki pełne mają? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyho39 Posted September 14, 2015 Author Share Posted September 14, 2015 Wydaje mi się,że nawet za dużo dostają. Jest ich koło 15-20 +rodzice . Kostka mrożonki dziennie lub w tej samej ilości żywy. Wydawało mi się dotychczas,że jest good. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luki2323 Posted September 14, 2015 Share Posted September 14, 2015 Pytanie brzmi ile te młode z tej mrożonki zjadają? Bo jak ja swoje odchowywałem to rodzice więcej wciągali niż młodzież jak na 5 msc to rzeczywiście małe.U mnie długo były z rodzicami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyho39 Posted September 15, 2015 Author Share Posted September 15, 2015 Wczoraj dokładniej przyglądałem się Rubikon. Są większe niż pisałem . Tak mają ok od 1,5 do 3 cm. Podczas karmienia nie zauważyłem by nie dojadały. @Luki2323 długo to znaczy ile ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luki2323 Posted September 16, 2015 Share Posted September 16, 2015 Długo-9 miesięcy Rodzice zaczną na nie zwracać uwagę jak te będą same próbowały się rozmnażać i wykroić kawałek terytorium dla siebie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts