radziu1988 Posted April 27, 2015 Share Posted April 27, 2015 Witam W akwarium poza okrzemkami pojawił mi się dziwny glon którego nie jestem w stanie zidentyfikować po zdjęciach które odnalazłem gdzieś w internetach:) Glon usuwałem mechanicznie ale po niedługim czasie wraca. Najbardziej przypomina bakterię sinicy ale nie do końca mi to pasuje. Bardzo proszę o informację jeśli ktoś rozpozna tego bydlaka:) Radziu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miniu Posted April 27, 2015 Share Posted April 27, 2015 Wg mnie cyjanobakterie - sinice. Spróbuj rozmazać w palcach - powinno mieć charakterystyczny zapach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
radziu1988 Posted April 27, 2015 Author Share Posted April 27, 2015 Wg mnie cyjanobakterie - sinice. Spróbuj rozmazać w palcach - powinno mieć charakterystyczny zapach. Rozmazałem w palcach lecz niczego niezwykłego nie wyczułem. Być może jeszcze cenną informacją będzie to ,miałem kilkanaście glonojadów i wszystkie jeden po drugim padły w przeciągu dwóch miesięcy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andy102 Posted April 27, 2015 Share Posted April 27, 2015 No to może zacznij od opisu zbiornika : parametry, podmiany, oświetlenie itd. Opisz dokładnie wg wzoru http://forum.superakwarium.pl/forum-32/announcement-3-jak-zadawa%C4%87-pytania-na-forum-superakwariumpl/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts