Jump to content

Gałęzie


Over
 Share

Recommended Posts

Orzecha włoskiego bym się obawiał. Brzozę mam u siebie od miesiąca i wszystko jest ok. Nawet pleśni nie ma. Tyle ,że suszylem w piekarniku dla pewności.

A możesz dokładnie opisać jakie zabiegi przeszła ta brzoza zanim trafiła do Teojego akwarium ?

Link to comment
Share on other sites

Gałęzie zebrane w lesie,z wielkiej kupy chyba po ściance..zbierałem jakiś miesiąc temu . Grubości są może palca. Wsadzilem je do piekarnika na 2xpo 2godziny. Temperatura ok 120 stopni. Nie korowałem.

Link to comment
Share on other sites

Polej wrzątkiem i do akwarium. Mogą na początku obrać w pleśń, ale po jakimś czasie sam biały nalot zejdzie.

E: Oczywiście najpierw wysusz na grzejniku ;)

 

Wysłane z mojego GT-I9305

 

Edited by DawW
Link to comment
Share on other sites

Polej wrzątkiem i do akwarium. Mogą na początku obrać w pleśń, ale po jakimś czasie sam biały nalot zejdzie.

E: Oczywiście najpierw wysusz na grzejniku ;)

 

Wysłane z mojego GT-I9305

Gałązki już się suszą na grzejniku
Link to comment
Share on other sites

Jak zerwane prosto z drzewa to raczej piekarnik. Jeżeli suche spod drzewa to wystarczy podsuszyć na grzejniku.... o to mi chodziło.

 

Wysłane z mojego GT-I9305

 

Edited by DawW
Link to comment
Share on other sites

Jak zerwane prosto z drzewa to raczej piekarnik. Jeżeli suche spod drzewa to wystarczy podsuszyć na grzejniku.... o to mi chodziło.

 

Wysłane z mojego GT-I9305

Ja mam spod drzewa i już wystarczy polać wrzątkiem :)
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...