RYNKi Posted August 8, 2014 Share Posted August 8, 2014 Cześć, mam aktualnie akwarium 126 litrów malawie i planuje kupno 200 litrowego, pytanie czy opłaca się? chciałbym tą wersję z długością, żeby miały więcej miejsca do pływania, 240 raczej mi nie wejdzie do pokoju. Warto kupować 200? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miniu Posted August 8, 2014 Share Posted August 8, 2014 (edited) Moim zdaniem przesiadka na większe zawsze się opłaca Łatwiej utrzymać równowagę biologiczną, ryby mają więcej miejsca, jest na czym oko zawiesić, można sobie pozwolić na większą obsadę, itp. Jeżeli masz możliwości to ja bym Ci zdecydowanie radził zamianę na większe. Akwarystyka to choroba postępująca. Edited August 8, 2014 by Miniu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RYNKi Posted August 9, 2014 Author Share Posted August 9, 2014 Zmodernizowałem pokój, poprzestawiałem i zakupiłem 240 litrowe akwarium, nie spodziewałem się że jest tak duże. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robteos Posted August 10, 2014 Share Posted August 10, 2014 A tak z ciekawości kupiłeś z Wromaka czy Diversa ? bo ten 2 ma dłuższe wzmocnienia wzdłużne i chyba nawet poprzeczne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RYNKi Posted August 10, 2014 Author Share Posted August 10, 2014 Diversa, tak ma dłuższe, ale przynajmniej w nocy będę spokojniejszy, spodziewałem się że będzie mniejsze w moim pokoju a stało się inaczej, ale przyzwyczaję się do tego że mam już coś porządnego ;P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robteos Posted August 12, 2014 Share Posted August 12, 2014 Jak mówiąc na szkle nie warto oszczędzać bo czasem koszt remontu zalanego mieszkania jest o wiele większy niż zakup początkowy lepiej wykonanego zbiornika. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts