lukasz666 Posted July 16, 2014 Share Posted July 16, 2014 (edited) Witam mam kupiony nowy filtr eheim 350 classic i nie wiem czy dziala odpowiednio. Problem: zawor musi byc odkrecony na maxa żeby cisnienie bylo jak najwieksze czy nie musi? mam wstawiona rurke plastikowa od filtra z dziurkami w akwarium i woda leci w dól na maxa to znaczy jest ogromne niscienie az rosliny sie kolysza tak musi zostac czy zawor zamknac zeby lekko wylatywala z tych dziurek. Nie wiem czy dobrze napisalem moze ktos mnie zrozumie Pozdrawiam Edited July 16, 2014 by lukasz666 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrian Anioł Posted July 16, 2014 Share Posted July 16, 2014 Max to czyli że woda przepływa cała przez filtr. I idzie wolno. A min to tak jakby omija filtr i do akwa leci nie oczyszczona. Pozdrawia:p Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz666 Posted July 16, 2014 Author Share Posted July 16, 2014 (edited) czyli na maxa odrkecic zawor ? Regulamin 6.1. Na forum wymagana jest poprawna pisownia. Mapet Edited July 17, 2014 by Mapet Pisownia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrian Anioł Posted July 16, 2014 Share Posted July 16, 2014 Pomiędzy. Albo koło max tak żeby przepływ był dobry. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mapet Posted July 17, 2014 Share Posted July 17, 2014 Max to czyli że woda przepływa cała przez filtr. I idzie wolno. A min to tak jakby omija filtr i do akwa leci nie oczyszczona. Pozdrawia:p A co Ty za głupoty wypisujesz? Każda ilość wody która przepływa przez filtr, niezależnie od ciśnienia wypływa z niego oczyszczona, wynika to z budowy filtra. mam wstawiona rurke plastikowa od filtra z dziurkami w akwarium i woda leci w dól na maxa Ustaw tak deszczownicę, żeby deszczownica była pod poziomem wody na tylniej ścianie skierowana na przednią pod lekkim kątem do góry, żeby poruszała taflą wody. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrian Anioł Posted July 17, 2014 Share Posted July 17, 2014 Zgodze się. Ale to jest to samo co w multikani. Że przepływa pod większym ciśnieniem ale wtedy woda tak jakby nie opływa filtra tak dokładnie jak przy mniejszym ciśnieniu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz666 Posted July 17, 2014 Author Share Posted July 17, 2014 A może być skierowana w dól? Nad tafla wody? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andy102 Posted July 17, 2014 Share Posted July 17, 2014 A może być skierowana w dól? Nad tafla wody? Może, jeśli nie będzie Tobie przeszkadzać odgłos "spadającej wody". Grunt żeby ustawienie deszczownicy wywoływało ruch tafli wody, w ten sposób zbiornik będzie się napowietrzał. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts