BeRRo121 Posted April 1, 2014 Share Posted April 1, 2014 Witam, czy mogę na substrat nasypać piach jako główne podłoże, i czy on nieopadnie. Jeśli tak to jaki wybrać mój nr 1 to http://allegro.pl/aquasubstrate-ii-podloze-substrat-akwarium-1-8kg-i4034512783.html ale on wygląda jak podłoże i piach napewno opadnie. Czekam na wasze propozycję. Pozdrawiam Karol Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek1702 Posted April 1, 2014 Share Posted April 1, 2014 Tańszym i równie dobrym rozwiązaniem były by kulki g-t Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeRRo121 Posted April 1, 2014 Author Share Posted April 1, 2014 Ok, dziękuję Krzysiu, tak na marginesie dam rade samemu te kuleczki zrobić? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek1702 Posted April 1, 2014 Share Posted April 1, 2014 W internecie są przepisy na nie. Wystarczy torf i glina Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robteos Posted April 3, 2014 Share Posted April 3, 2014 (edited) Wyżej wymieniony przez ciebie substrat jest też już sam w sobie podłożem ,że po prostu sypiesz go na dno i od razu do niego zasadzasz rośliny aczkolwiek z tego co czytałem opinie to już po około 6 miesiącach trzeba zacząć nawozić słup wody a po około roku lub trochę więcej lubi zaczynać się rozpadać i robić się przysłowiowe *błotko* Edited April 3, 2014 by Robteos Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mapet Posted April 4, 2014 Share Posted April 4, 2014 z tego co czytałem opinie to już po około 6 miesiącach trzeba zacząć nawozić słup wody Nawozi się słup wody bez względu czy ma się pod podłożem substrat, ziemię czy tylko pałeczki, kulki. Nawozi się nawet zaraz po starcie, potasem i węglem, reszta pierwiastków jak zaczynają być zauważalne braki (i nie ważne czy to makro, czy mikro), często po miesiącu leje się do akwarium już całą linię nawozową. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts