Sebax Posted March 23, 2014 Share Posted March 23, 2014 Witam Tydzień temu kupiłem parke barwniaków do mojego akwarium 112L. Samiczka barwi sie na czerwono i fioletowo na maxa a samiec ledwo co barwi sie na lekki czerwony i jest goniony przez samiczke po calym akwarium i chowa sie przed nią za filtr. Zachowują se tak od pierwszego dnia i nie wiem co zrobic więc prosze o pomoc. Oprócz nich mam w akwa 2x molinezje, 2x gubiki, 3x kiryski i 1x zbrojnika temp 25-26*C W akwarium jest duzo roslnek (głównie rogatek) i mam 4x ktryjówki i korzen wiec mają se gdzie chować. Z góry dziękuje za pomoc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nuanda Posted March 23, 2014 Share Posted March 23, 2014 Kupiłeś 2 losowe osobniki czy już dobraną parę? Skoro nie widać ubarwienia drugiego osobnika ot może masz 1 płeć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebax Posted March 23, 2014 Author Share Posted March 23, 2014 Jest to samiec i samiczka na 100%-mają po ok 5cm (samiec troszke dłuższy przez płetwe) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nuanda Posted March 23, 2014 Share Posted March 23, 2014 To może jest to niedobrana para i nic nie bęzie z rozmnażania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
McTonette96 Posted April 8, 2014 Share Posted April 8, 2014 Ja też się tak kiedyś nadziałem wyraźnie prosiłem o dwa osobniki różnej płci i przez cały czas myślałem że takie mam, ale zaniepokoił mnie trochę strasznie długi okres rozmnażania a właściwie jego brak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xander Posted April 26, 2014 Share Posted April 26, 2014 Witam Chciał bym rozwinąć i odświeżyć temat dzisiaj mija 5 dzień od wyklucia młodych barwiniaków, mam pytanko bo jutro niedziela i minie 6 dzień a ja niestety nie mam żadnego żywego pokarmu a tym bardziej artemi solowca czy czego kolwiek innego. Moje pytanie. Czy młode Barwiniaki będą przyjmowały suchy pokarm pyłowy ?? Czy lepiej szukać w moim mieście kogoś z żywym pokarmem ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lesiu681 Posted April 26, 2014 Share Posted April 26, 2014 Ja swoje Barwniaki karmiłem z powodzeniem rozdrobnionym w pył pokarmem z płatków. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts