bufoviridis Posted November 25, 2013 Share Posted November 25, 2013 mam kilka pytań co do betta splendens omiany SDT na niektóre nie dostałem odp. pytanie1:ile mogą żyć pytanie 2:po jakim czasie od wylęgu osiągają dojrzałość płciową pytanie 3: czy to prawda że jak wpuszcze bojownika do akwa z innymi rybami to mi je "wytnie w pień" Link to comment Share on other sites More sharing options...
andy102 Posted November 25, 2013 Share Posted November 25, 2013 (edited) 1.Jeśli stworzysz im optymalne warunki, parametry wody, to myślę że do 3 lat 2.Różnie podają, najczęściej 4-5 miesięcy 3.Nie zauważyłem żeby atakowały inne ryby (przynajmniej w moim akwarium), ale wszystko zależy od charakteru ryby i obsady z jaką będzie przebywał Edited November 25, 2013 by andy102 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bufoviridis Posted November 25, 2013 Author Share Posted November 25, 2013 (edited) Dziękuje za odpowiedź. Żeby nie zaśmiecać forum nowymi tematami spytam się tu, czy razem z "bojkami" mogę trzymać: danio, otoski, razbory galaxy i ew. jakieś pielęgnicowate? Edited November 27, 2013 by Dunay Zaczynamy wielką literą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek1702 Posted November 25, 2013 Share Posted November 25, 2013 Rozbory tak, reszta to inne biotopy i inne wymagania co do temperatury wody. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bufoviridis Posted November 25, 2013 Author Share Posted November 25, 2013 (edited) Nie robię akwarium biotopowego. Edited November 27, 2013 by Dunay Ortgrafia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted November 25, 2013 Share Posted November 25, 2013 Nie musisz, po prostu mają odmienne wymagania. Nawet towarzyskie akwa musi spełniać jakieś normy. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bufoviridis Posted November 25, 2013 Author Share Posted November 25, 2013 (edited) ok dziękuje za wszystkie odp. Poczytaj o wymaganiach poszczególnych gatunków ryb, internet to ogromne źródło wiedzy (polecam np. serwis seriouslyfish.com). Każdy z nas od czegoś zaczynał, ale warto znać przynajmniej podstawy zagadnień o które się pyta... A tak na marginesie, zdania zaczynamy z wielkiej litery. / Luna Edited November 25, 2013 by Luna Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mapet Posted November 26, 2013 Share Posted November 26, 2013 Temat został wyczerpany/ problem rozwiązany. Zamykam - jeśli chcesz temat kontynuować, coś dodać, nie zgadzasz sie z zamknięciem, proszę o kontakt z moderatorem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts