Noform Posted November 5, 2013 Share Posted November 5, 2013 Witam od ok 5 lat szukam tej ryby i byłbym wdzięczny gdyby ktoś podał miejsce gdzie mógłbym ją dostać naj+lepiej z okolic Śląska. Więc planuję dla niej akwarium 40x25x30, jakąś kaskadę, grzałkę. I teraz naj+ciekawsze planuję dokładnie odwzorować biotop występowania tej ryby: http://www.zwergkugelfisch.de/Origin.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kkbkm Posted November 5, 2013 Share Posted November 5, 2013 Śląsk jest dość jak by to powiedzieć obszerny jak i Mazowsze, Małopolska, Wielkopolska itd... W Jastrzębiu Zdroju ( na Śląsku ) na ulicy Mazowieckiej pływają dwa z księżniczką z burundi i pani w sklepie twierdzi że mają się świetnie i to są bardzo łagodne rybki Ps. Kupiłem sobie kiedyś jednego osobnika w celu likwidacji PLAAAAAAGI ślimaków normalnie szok w jakim tempie wytępił wszystko, tylko że jak się ślimaki skończyły to zaczął polować na ryby... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted November 5, 2013 Share Posted November 5, 2013 (edited) naj ciekawsze opszerny...tępie wtępił Nie przestanie mnie to forum zadziwiać A co do możliwości zakupu kolców to pewnie Gracjanna Ci udzieli odpowiedzi, hoduje je już dłuższy czas i mieszka w Legnicy. Edited November 5, 2013 by Sławek121 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ASPAHARIAN Posted November 5, 2013 Share Posted November 5, 2013 Tylko że Legnica to na Dolnym Śląsku jest a wierz mi, dla "Ślunzoków" nie to samo ;P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted November 5, 2013 Share Posted November 5, 2013 Tylko że Legnica to na Dolnym Śląsku jest a wierz mi, dla "Ślunzoków" nie to samo ;P No widzisz, tak jak napisał kkbkm, ale dla mnie Śląsk to Śląsk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Noform Posted November 5, 2013 Author Share Posted November 5, 2013 A tam jak ktoś wysyła to spoko może być nawet z USA. Jak to w końcu jest one wymagają jakiegoś zasolenia? Bo każdy pisze inaczej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gracjanna Posted November 6, 2013 Share Posted November 6, 2013 (edited) Niestety Napisałam do dostawcy od którego ja brałam i niestety na dzień dzisiejszy nie ma i nie zapowiada się, aby w najbliższym czasie były. Napisałam do kolegi co też ma te rybki skąd brał bo na pewno z innego źródła, jak da mi odp. to dam znać. Jak to w końcu jest one wymagają jakiegoś zasolenia? Bo każdy pisze inaczej. Nie wymagają. Edited November 6, 2013 by gracjanna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Noform Posted November 9, 2013 Author Share Posted November 9, 2013 A tak z ciekawości jaką masz wielkość akwarium? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gracjanna Posted November 10, 2013 Share Posted November 10, 2013 (edited) A tak z ciekawości jaką masz wielkość akwarium? Które? To dla Kolców -30 l Edited November 10, 2013 by gracjanna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Noform Posted November 11, 2013 Author Share Posted November 11, 2013 (edited) A masz gdzieś zdjęcie akwarium bo jestem bardzo ciekawy jak to wygląda. Edited November 11, 2013 by Noform Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gracjanna Posted November 12, 2013 Share Posted November 12, 2013 (edited) Mam, wyślę Ci pw bo fotki kiepskiej jakości i temat z kolcobrzuchów zmieni się na to jak nie potrafię robić zdjęć Edited November 12, 2013 by gracjanna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts