Jump to content

Kolcobrzuch karłowaty (Carinotetraodon travancoricus)

Noform
 Share

Recommended Posts

Witam od ok 5 lat szukam tej ryby i byłbym wdzięczny gdyby ktoś podał miejsce gdzie mógłbym ją dostać naj+lepiej z okolic Śląska.

Więc planuję dla niej akwarium 40x25x30, jakąś kaskadę, grzałkę.

I teraz naj+ciekawsze planuję dokładnie odwzorować biotop występowania tej ryby:

http://www.zwergkugelfisch.de/Origin.html

Śląsk jest dość jak by to powiedzieć obszerny jak i Mazowsze, Małopolska, Wielkopolska itd... W Jastrzębiu Zdroju ( na Śląsku ) na ulicy Mazowieckiej pływają dwa z księżniczką z burundi i pani w sklepie twierdzi że mają się świetnie i to są bardzo łagodne rybki :D

Ps. Kupiłem sobie kiedyś jednego osobnika w celu likwidacji PLAAAAAAGI ślimaków normalnie szok w jakim tempie wytępił wszystko, tylko że jak się ślimaki skończyły to zaczął polować na ryby...

Niestety :(

Napisałam do dostawcy od którego ja brałam i niestety na dzień dzisiejszy nie ma i nie zapowiada się, aby w najbliższym czasie były.

Napisałam do kolegi co też ma te rybki skąd brał bo na pewno z innego źródła, jak da mi odp. to dam znać.

Jak to w końcu jest one wymagają jakiegoś zasolenia? Bo każdy pisze inaczej.

Nie wymagają.

Edited by gracjanna