Damian6553 Posted October 30, 2013 Share Posted October 30, 2013 Witam, czy można mieszać 2 preparaty a mianowicie Do uzdatniania wody i do jej odkażania ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gracjanna Posted October 30, 2013 Share Posted October 30, 2013 Nie powinno się mieszać. W jakim celu chcesz je mieszać? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielona_O.o Posted October 30, 2013 Share Posted October 30, 2013 Pewnie żeby była i odkażona i uzdatniona Ja też tak kiedyś zrobiłam i wszystko żyje ale już twierdze że jest to nie potrzebne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damian6553 Posted October 30, 2013 Author Share Posted October 30, 2013 Tak jak mówi gracjanna.. a jeszcze jak będę solił od czasu do czasu to też nic się nie stanie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sevek Posted October 30, 2013 Share Posted October 30, 2013 Szkoda kasy na uzdatniacze i inne polepszacze wody. Wystarczy wodę odstawić na kilkanaście godzin i lać do zbiornika. A jakich soli chcesz używać i w jakim celu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zajac Posted October 30, 2013 Share Posted October 30, 2013 jak używasz środka do uzdatniania wody to przypuszczam, żeby pozbyć się chloru z wody itp. ( czyli lejesz kranówę ). To po co coś odkażać jak już jest odkażane ) Przerabiałem ostatnio temat wody do wymiany - i polecam odstawiać wodę oraz wyrównać temp. Jak się faktycznie pomyśli to nie jest to problem żeby wymienić bez uzdatniania (sam się przekonałem nie dawno ) Doradzam unikania nie potrzebnej chemii. pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts