Moje Akwarium ;-) Posted September 22, 2013 Share Posted September 22, 2013 (edited) Witam, Mam problem. Od kilku dni zauważyłem że na powierzchni wody, pływa "kurz". Gdy włączę filtr, rozprzestrzenia się on po całym akwarium, lecz jest go najwięcej na tafli wody. Co to może być?? Litraż: 45l Temp. wody 26 C Obsada: 2x Skalar, 4x Mieczyk Parametry wody: Twarda , pH;7,1 Przenoszę Twój wątek do odpowiedniego działu i usuwam drugie pytanie. Jeśli chcesz otrzymać informacje na temat choroby ryb załóż osobny temat i opisz wszystko jak należy. / Luna Edited September 23, 2013 by Luna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gibon2008 Posted September 22, 2013 Share Posted September 22, 2013 Korzuch bakteryjny , przyczyny słaba cyrkulacja wody , możesz kupić skimer . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moje Akwarium ;-) Posted September 22, 2013 Author Share Posted September 22, 2013 Ale cyrkulacja wody jest raczej dobra, ponieważ gdy filtr chodzi, widać że bąbelki powietrza "zakręcają" w dół akwarium po szybie , i mam jeszcze dwie kostki napowietrzające, ustawione na średnią moc. Więc raczej zła cyrkulacja odpada. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TLB Posted September 23, 2013 Share Posted September 23, 2013 Pierwsze pytanie: jaki filtr? po drugie masz fatalną obsadę, każda z tych rybek wymaga 3x większego akwa niż Ty masz i zupełnie inne parametry wody. Po trzecie: czym karmisz, jakie światło, jak długo świecisz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moje Akwarium ;-) Posted September 23, 2013 Author Share Posted September 23, 2013 (edited) Filtr: Diversa Claro 200 Oświetlenie: 3x panel led- świecę 12h na dzień, Pokarm: Ichtio vit Tropicala i Bionautic chips też Tropical. Edited September 23, 2013 by Moje Akwarium ;-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts