NFSMW Posted September 4, 2013 Share Posted September 4, 2013 Cześć. Chciałbym się dopytać, jaki będzie najlepszy układ na rozmnożenie Gupików Pawich Oczek w akwarium o poj. 112l. Chciałbym dostarczyć żywego żarła większym rybom, nie nastawiam się na handel tylko na pokarm bo również chciałbym karmić żywymi. Nie chciałbym też dużo dorosłych gupików, tak żeby nie przekraczało 10 dorosłych w akwarium. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted September 4, 2013 Share Posted September 4, 2013 To zapodaj 2 samce i 8 samic. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NFSMW Posted September 4, 2013 Author Share Posted September 4, 2013 (edited) Hmm czyli to będzie najlepszy układ ? Nie zależy mi na tym, tak jak innym, żeby było więcej samców bo są ładniejsze, osobiście myślałem, że najlepszy układ bynajmniej dla mnie to pół na pół, żeby każdy samiec miał samiczkę, lecz mogę się mylić Edited September 4, 2013 by NFSMW Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted September 4, 2013 Share Posted September 4, 2013 Chcesz na rozród ? To po co Ci pół na pół ? Wal jw i będzie dobrze, chłopaki dadzą radę ogarnąć te samiczki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts