pinakolada Posted July 10, 2013 Share Posted July 10, 2013 (edited) No więc przedstawiam nowych mieszkańców mojej kostki 30l. Od wczoraj zamieszkało tam 8 krewetek babaulti stripes "zebra". Jedna z krewetek już nosi jaja pod odwłokiem. Wczoraj zostały wpuszczone a dzisiaj trwają gody, samce ganiają samice. Pierwszy raz się spotkałam, aby zaczęły się rozmnażać dzień po wpuszczeniu Akwarium 30l. Oświetlenie 5W Led Aquael Filtr Aquael FZN-3 Podłoże drobny piasek kwarcowy czarny Roślinność: dużo subwassertangu, nurzaniec, anubias barteri var. nana, bacopa drobnolistna, christmass moss. Akwarium ma 2 tygodnie od zalania. Już po tygodniu było "dojrzałe" (przez ten ogromny filtr, który był dojrzały). Woda kranówka + demineralizowana (+ Azoo Mineral Plus) Jestem strasznie zaskoczona tym co się dzieje. Aż takiego tempa to się nie spodziewałam ^^ No i zdjęcia zebr (przepraszam za brudną szybę ) Samiczka a na dole samiec Jak przestaną się ganiać i zaczną spokojnie chodzić postaram się zrobić więcej zdjęć Nawet wśród krewetek trafi się jakiś "rudzielec" ^^ No to jeszcze zdjęcie mieszkańców drugiego akwarium Edited July 10, 2013 by pinakolada Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts