Nikita Posted May 3, 2009 Share Posted May 3, 2009 Za miesiac zakladam akwarium 30l. Jaka obsade proponujecie mi do takiego malego zbiornika? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bluee15 Posted May 3, 2009 Share Posted May 3, 2009 Harem gupików Albo kilka krewetek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikita Posted May 3, 2009 Author Share Posted May 3, 2009 Wolalabym cos innego niz ryby zyworodne. Czekam na inne propozycje. Ale i tak dziekuje za rade. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bluee15 Posted May 3, 2009 Share Posted May 3, 2009 Zobacz sobie np. to akwa viewtopic.php?f=22&t=6899&hilit=30l. Taką obsadę też być mogła zrobić Link to comment Share on other sites More sharing options...
adikom Posted May 3, 2009 Share Posted May 3, 2009 bojek i krewetki Link to comment Share on other sites More sharing options...
fiwus Posted May 3, 2009 Share Posted May 3, 2009 hmm bojownik i krewetki to nie najlepsze rozwiazanie. Bo jesli chcemy zeby krewetki sie rozmnazaly to bojownik raczej uniemozliwi to. Proponuje kilka krewetek np. red cherry do tego kilka neonkow, np 6 sztuk i nic wiecej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikita Posted May 3, 2009 Author Share Posted May 3, 2009 A czy moge miec w takim malym zbiorniku Gurami Mozaikowe, gdzies 3 sztuki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek Posted May 3, 2009 Share Posted May 3, 2009 wykluczone, gurami rośnie spore i wymaga przynajmniej 100L Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrycja Posted May 3, 2009 Share Posted May 3, 2009 Ja bym stawiała na bojka. I możesz np. jeszcze do niego wpuścić 2 samice Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek Posted May 3, 2009 Share Posted May 3, 2009 Ja bym stawiała na bojka. I możesz np. jeszcze do niego wpuścić 2 samice w 30L? To śmierć dla samic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrycja Posted May 3, 2009 Share Posted May 3, 2009 A z tego co słyszałam to wcale nie... Jeśli będą kryjówki to będą i samice. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek Posted May 3, 2009 Share Posted May 3, 2009 A z tego co słyszałam to wcale nie... Jeśli będą kryjówki to będą i samice. musiałabyś w takim razie zrobić z tego akwarium jeden wielki labirynt korzeni, kamieni i grot, a chyba nie na tym zależy autorce by mieć "rusztowanie" w akwarium. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikita Posted May 3, 2009 Author Share Posted May 3, 2009 No to juz sama nie wiem! Wymyslcie cos.....prosze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bluee15 Posted May 3, 2009 Share Posted May 3, 2009 Samiec Bojownika Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek Posted May 3, 2009 Share Posted May 3, 2009 samiec bojownika lub 5 gupików lub 8 razbor galaxy lub 5 brzanek titeya lub krewetki lub 3 platki [zmienniak plamisty] - tu nie jestem pewien czy mogą być, ale chyba tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bluee15 Posted May 3, 2009 Share Posted May 3, 2009 Platki mogą też Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikita Posted May 3, 2009 Author Share Posted May 3, 2009 Dziekuje za odpowiedzi. Marzyly mi sie wieksze ryby. Czy ktos zna gatunek ryby, ktory dorasta do 10 cm, a mozna ja trzymac w takim malym zbiorniku? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bluee15 Posted May 3, 2009 Share Posted May 3, 2009 Do takiego małego akwa nie możesz wsadzić żadnej dużej ryby! Musisz mieć co najmniej 90 litrów żeby trzymać większe ryby. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikita Posted May 3, 2009 Author Share Posted May 3, 2009 Rozumiem. Ale mi chodzi o wieksze ryby, a nie o duze!! Szkoda mi tego Gurami, bo takie jest piekne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrycja Posted May 3, 2009 Share Posted May 3, 2009 Tylko nie pchaj ich ze względu na to, że są ładne i je lubisz. Większa rybka = większe akwa. Możesz tam trzymać tylko drobnicę. A mi się podoba delfin, i co? Będę trzymała w 65 litrach? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek Posted May 3, 2009 Share Posted May 3, 2009 A mi się podoba delfin, i co? Będę trzymała w 65 litrach? nie, bo delfin to nie ryba a to forum akwarystyczne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrycja Posted May 3, 2009 Share Posted May 3, 2009 Nie łap mnie za słówka. Mało to było przykładów, jak ktoś pchał ładne rybki do małego akwa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikita Posted May 3, 2009 Author Share Posted May 3, 2009 Jak chcesz to trzymaj, tylko nie wiem jak go tam upchasz.... A wracajac do tematu, to wydaje mi sie, ze wcale nie taka drobnica tam bedzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek Posted May 3, 2009 Share Posted May 3, 2009 z większych ryb to możesz dać jedynie bojownika... każda inna ryba ma jednak jakieś minimalne wymagania względem pojemności akwarium, owszem jak dasz gurami to będzie pływało, ale to nie znaczy, że będzie mu tam dobrze, i zamiast dożyć tyle ile powinien bardzo szybko zdechnie i będzie podatny na choroby. Żeby myśleć o czymś większym to przynajmniej te 90L akwarium kup. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikita Posted May 3, 2009 Author Share Posted May 3, 2009 No tak, ale ten Bojownik mi nie zabardzo podchodzi. A Brzanki Rozowe? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts