misiek60634 Posted May 8, 2013 Share Posted May 8, 2013 Witam Wszystkich. Mam następujący problem. Padają mi skalary po jednym na dzień i nie bardzo wiem co jest grane. Najgorsze jest to, że padają największe okazy. Żadnych objawów, po prostu rano zapalam światło i leży jeden martwy. Na drógi dzień to samo. Reszta rybek ma sie dobrze. Poniżej obsada zbiornika i parametry wody. - 7 skalarow (bylo 10) - 8 brzanek Dennisona - 1 grubowarg - 10 otosków - 4 kosiarki - 2 piktusy Akwa 680 litrow - pH - 7 - KH - 2 - GH - 12 - NO3 - 25/30 - PO4 - 3 - NH3 - 0 - NO2 - 0 Podłoże zwykły żwir rzeczny. Nawożenie solami KCl, KH2PO4, FeSO4x7H2O plus mikro Earth Juice microblast. Dodam jeszcze, że wszystkie ryby zachowóją się zupełnie normalnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulle Posted May 13, 2013 Share Posted May 13, 2013 Jak długo funkcjonuje akwa? Jak długo masz te ryby? Kupowałeś coś nowego ostatnio? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts