seniorus Posted May 1, 2013 Share Posted May 1, 2013 Witam, Posiadam akwa 64l. Polecono mi obsadę danio pregnowany i zwinnika jarzeniec. Narazie jest razem 5 rybek. Są obecnie 3 roślinki plus jedna sztuczna i korzeń. Podłoże takie błyszczące kamyczki. Czy możecie mi polecić rybki takie dla początkującego ...aby przeżyły z rybkami podanymi ? Czy zwiększać obsadę ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtass9 Posted May 1, 2013 Share Posted May 1, 2013 Masz 5 rybek?2 danio i 3 jarzeńce czy 2 jarzeńce i 3 danio?Obydwa gatunki to ryby stadne,więc masz ich za mało,spróbuj dać jeden z tych gatunków np danio z 8 szt ,na dno jakieś małe kiryski. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seniorus Posted May 1, 2013 Author Share Posted May 1, 2013 no właśnie kolega mi podpowiedział, ze mam wziąść neonki ..niewiem czy to dobry pomysł ..glonojada jakiegoś .. no kiryski jasne ciemne ? Zdania zaczynamy z wielkiej litery. kubas Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arreczeq Posted May 1, 2013 Share Posted May 1, 2013 Kiryski .... jasne, że ciemne Kiryski jakieś mniejsze, zamiast "glonojada" kilka Otosków ? Ja bym poszedł w kierunku Jarzeńca - fajna rybka, 10 szt. powinno być ok, jedynie musisz utrzymywać lekko kwaśną wodę w przypadku tej rybki jak tez garbniki są potrzebne w celu uwydatnienia kolorów. Sztuczną roślinkę wyautuj z akwarium, co to są błyszczące kamyczki ? - zwykły bazalt i masz pikne szkiełko 8-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seniorus Posted May 1, 2013 Author Share Posted May 1, 2013 Dostałem to w spadku od kolesia od którego kupiłem akwa a on sam nie pamięta Neonki też mógłbym wsadzić ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arreczeq Posted May 1, 2013 Share Posted May 1, 2013 Sztuczna roślinka to nieporozumienie, jak dla mnie podłoże do wymiany na np. czarny bazalt (ładnie ryby kontrastują), to z tyłu to czasem nie wapień ? - polej octem, aby sprawdzić. Ryby dokup do tych co masz, najlepiej zdecyduj się na 1 gatunek bo masz małe akwarium - może ktoś bardziej zorientowany doradzi bo osobiście gustuję w większych szkiełkach 8-) PS widzę, że plastikowa roślinka wypuściła kwiatki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts