Jump to content

Akwarium 64l obsada z danio pregnowany i zwinnik jarzeniec

seniorus
 Share

Recommended Posts

Witam,

Posiadam akwa 64l. Polecono mi obsadę danio pregnowany i zwinnika jarzeniec. Narazie jest razem 5 rybek. Są obecnie 3 roślinki plus jedna sztuczna i korzeń. Podłoże takie błyszczące kamyczki.

Czy możecie mi polecić rybki takie dla początkującego ...aby przeżyły z rybkami podanymi ? Czy zwiększać obsadę ?

Kiryski .... jasne, że ciemne :lol:

Kiryski jakieś mniejsze, zamiast "glonojada" kilka Otosków ?

Ja bym poszedł w kierunku Jarzeńca - fajna rybka, 10 szt. powinno być ok, jedynie musisz utrzymywać lekko kwaśną wodę w przypadku tej rybki jak tez garbniki są potrzebne w celu uwydatnienia kolorów.

Sztuczną roślinkę wyautuj z akwarium, co to są błyszczące kamyczki ? - zwykły bazalt i masz pikne szkiełko 8-)

Sztuczna roślinka to nieporozumienie, jak dla mnie podłoże do wymiany na np. czarny bazalt (ładnie ryby kontrastują), to z tyłu to czasem nie wapień ? - polej octem, aby sprawdzić. Ryby dokup do tych co masz, najlepiej zdecyduj się na 1 gatunek bo masz małe akwarium - może ktoś bardziej zorientowany doradzi bo osobiście gustuję w większych szkiełkach 8-)

PS widzę, że plastikowa roślinka wypuściła kwiatki ;)