kociolfigo Posted April 24, 2009 Share Posted April 24, 2009 Czy ustawienie wylotu filtra ma jakiś wpływ na coś?Jeśli ustawie wylot filtra by woda leciała wzdłuż akwarium , ryby niechętnie pływają w górnej części akwa, więc zmieniłam by było w szerz, ryby zaczęły pływać ładnie po całym akwa , ale moczarki zasłaniające filtr zbladły , a zatem dałem wylot na szybę boczną akwa tak by stłumić siłę wody. Czy ma to na coś wpływ , powtarzam pytanie?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
eszte Posted April 28, 2009 Share Posted April 28, 2009 Przefiltrowana woda powinna być rozprowadzana po całym akwarium,wtedy jest najlepszy efekt.Dokup deszczownicę, przytwierdz ją wzdłuż tylnej szyby i po kłopocie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tg5188 Posted July 4, 2009 Share Posted July 4, 2009 Przefiltrowana woda powinna być rozprowadzana po całym akwarium,wtedy jest najlepszy efekt.Dokup deszczownicę, przytwierdz ją wzdłuż tylnej szyby i po kłopocie. Dołączę do postu swoje pytanie: Czy strumień wody czasem nie przeszkadza rybkom? Czy na noc nie wyłączać filtra? Pozdrawiam Tomek Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrerw Posted July 4, 2009 Share Posted July 4, 2009 Przefiltrowana woda powinna być rozprowadzana po całym akwarium,wtedy jest najlepszy efekt.Dokup deszczownicę, przytwierdz ją wzdłuż tylnej szyby i po kłopocie. Dołączę do postu swoje pytanie: Czy strumień wody czasem nie przeszkadza rybkom? Czy na noc nie wyłączać filtra? Pozdrawiam Tomek Absolutnie nie wyłączać filtra Ma chodzić 24h. Co do przeszkadzania to myślę, że jednym może przeszkadzać inne lubią w nim pływać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts