michal221 Posted March 5, 2013 Share Posted March 5, 2013 Witam posiadam akwarium 60l. W nim znajdują się następujące ryby: -3 Molinezja żaglopłetwa - 2 Bocje Wspaniałe - 6 Gupików pawie oczko - Bojownik Wspaniały - 5 Krewetek - 1 Neon ( było ich sześć ale miałem wypadek gdy wymieniałem wodę i przetrwał tylko 1) - Duch amazonki ( wiem że zbiornik przyciasny ale ma dopiero z 5 cm a mam zamiar w wakacje powiększyć zbiornik do co najmniej 300l) - 3 Otoski - 1 glonojad syjamski I tu nasuwa się moje pytanie czy te gatunki stanowią dla siebie zagrożenie? Co mogę zmienić w urządzeniu mojego akwarium by poprawić im byt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted March 5, 2013 Share Posted March 5, 2013 Bezwzględnie do oddania już teraz molki, bocje, duch i glonojad syjamski. Te gatunki nie mogą być w takim akwarium. Gdy poodajesz wszystko dokup kilka neonów i otosków. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal221 Posted March 5, 2013 Author Share Posted March 5, 2013 To akwarium jest tymczasowe będę je wymieniał lada moment na większe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted March 5, 2013 Share Posted March 5, 2013 Będziesz miał większe, będziesz miał większe ryby. Raczej szybko nie postawisz 1000l baniaka dla bocji i ducha. Pytasz o obecne akwarium i już w tym obecnym karłowacieją. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts