Jaśko Posted March 2, 2013 Share Posted March 2, 2013 Witam, moje pytanie w zasadzie jest zawarty w temacie chodzi mi o te trzy rośliny które widzicie na zdjęciach. Z góry dziękuję za odpowiedź. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandacz Posted March 3, 2013 Share Posted March 3, 2013 Na pierwszej fotce jest chyba cryptocoryna . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted March 3, 2013 Share Posted March 3, 2013 1 Cryptocoryne pontederiifolia 2 Cryptocoryne (najprawdopodobniej) wendtii 3 Hygrophila polisperma Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaśko Posted March 19, 2013 Author Share Posted March 19, 2013 Odpowiedź dla użytkownika szymek150: Jest to żabienica amazońska, mogę dodać że przy tygodniowych dawkowaniu potasu 8,75ppm, magnezu 3,01ppm, praktycznie minimalnych ilościach fosforu bez dawkowania i azotanów utrzymujących się na poziomie 20-40ppm też bez dozowania do akwarium i oświetleniu 0,75W/l jej liście urosły mi do gigantycznych rozmiarów, największy ma na dzień dzisiejszy około 7cm szerokości wysokości ponad 30cm. Jestem bardzo zadowolony z tego jak rośnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts