lukasz666 Posted March 2, 2013 Share Posted March 2, 2013 Witam. Dzisiaj wykluł mi się pierwszy narybek i jest to moje pierwsze doświadczenie z tymi rybkami i zastanawiam się czy od razu po wykluciu mogę podać żółtko jajka i jak często mogę karmić rybki? Proszę o szybką odpowiedź. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JakPla Posted March 7, 2013 Share Posted March 7, 2013 Spokojnie, młode najpierw zużyją swoje pęcherzyki żółciowe a potem zaczną się żywić drobnym zooplanktonem. W między czasie możesz przygotować larwy solowca. Młode kakadu łatwo jest odchować na suchej karmie tak że nie musisz się stresować i zbytnio wysilać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba90 Posted March 7, 2013 Share Posted March 7, 2013 Moje zaczęły pływać dopiero po 4 dniach od wyklucia. Przez pierwsze dwa dni podawałem im mikrovit, a teraz karmię je solowcem 3 razy dziennie. Bardzo szybko rosną. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts