Lukas Posted April 22, 2009 Share Posted April 22, 2009 Szczerze mówiąc niedawno dowiedziałem się o tej pielęgnicy. I mam pytanie jaki pokarm ona spożywa?? Hodował ją ktoś? Macie jakieś doświadczenie w karmieniu tej ryby>>? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek Posted April 22, 2009 Share Posted April 22, 2009 nie jest wybrena, zje suchy zje mrożony za żywym się pougania też... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bigkris Posted April 22, 2009 Share Posted April 22, 2009 moj kolega ja mial. dosc duza rosnie. najlepiej smakuje jej larwa ochotki mrozona Link to comment Share on other sites More sharing options...
jano Posted April 22, 2009 Share Posted April 22, 2009 Własnych doświadczeń brak ale biorąc pod uwagę inne pielęgnice które miałem to zeżrą wszystko jak leci... oczywiście niektóre pokarmy smakują lepiej a niektóre "zjem bo muszę" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukas Posted April 22, 2009 Author Share Posted April 22, 2009 I słyszałem że one są bardzo terytorialne szczególnie w czasie tarła Link to comment Share on other sites More sharing options...
bigkris Posted April 22, 2009 Share Posted April 22, 2009 I słyszałem że one są bardzo terytorialne szczególnie w czasie tarła Dokladnie. w sumie dla nich to najlepiej jakies skalki i zadnych roslin bo zniszcza wszystko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jano Posted April 22, 2009 Share Posted April 22, 2009 I słyszałem że one są bardzo terytorialne szczególnie w czasie tarłaWiesz... nawet moje miodowe jak się uprą przy tarle to się potrafią zachować (choć to pierdoły straszne) a taka niebeskołuska przy swoich rozmiarach to może dać innym popalić Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukas Posted April 22, 2009 Author Share Posted April 22, 2009 Czyli z nimi żadnych mniejszych gatunków nie można trzymać jedynie większe ryby. A jak u nich z tarłem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek Posted April 22, 2009 Share Posted April 22, 2009 jakbyś chciał trzymać te ryby to tylko ze zbrojnikami i uważam że 200L to jest minimum dla pary, jak byś chciał włożyć tam coś więcej inne pielęgnice to wydaje mi się że te 280-300L musisz liczyć. widzisz ja mam przykładowo akary pomarańczowopłetwe 3 aż się dobierze para i nic więcej pływającego w toni nie odważę się dać, bo i po co, lepiej być cierpliwym i dać rybom dorosnąć do godziwych rozmiarów a wtedy będą cieszyć oko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jano Posted April 22, 2009 Share Posted April 22, 2009 W dużym aqwa można by zaryzykować z zebrami, małe to ale ostre to się powinno uchować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts