gosiawa Posted April 20, 2009 Share Posted April 20, 2009 witam, bardzo chciałabym dowiedzieć się co to za ryby. W sklepie sprzedali mi je jako brzanki różowe, ale o dlatego, że akurat osoba odpowiedzialna za akwarystykę była na urlopie i panie nie były pewne. W sumie na początku myslałam, że to brzanki, ale potem po dokładnym obejrzeniu nabrałam wątpliwości. Żerują głównie przy dnie, są płochliwe i bardzo spokojne, no i ogólnie śliczne dlatego chcę dokładnie poznać jakie mam im zapewnić warunki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted April 20, 2009 Share Posted April 20, 2009 Na pewno nie jest to brzanka różowa, bardziej na jakieś pielęgnicowate wygląda Link to comment Share on other sites More sharing options...
gosiawa Posted April 20, 2009 Author Share Posted April 20, 2009 no widzisz, ja też zaczynam tak mysleć tylko, że ja mam chyba za małe aqwa na 4 takie pielęgniczki?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted April 20, 2009 Share Posted April 20, 2009 no nawet to nie pielegniczki - to pielęgnice , ale młode - nie wiem jaki gatunek , dorosłe wyglądają zupełnie inaczej Link to comment Share on other sites More sharing options...
gosiawa Posted April 20, 2009 Author Share Posted April 20, 2009 no tak tak chodziło mi o pielęgnice, użyłam tylko takiego zdrobnienia znalazłam tu na forum podobny problem i właściwie te moje wyglądaja podobnie, no oczywiście poza kolorem viewtopic.php?f=42&t=5910 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted April 20, 2009 Share Posted April 20, 2009 Tak może być coś podobnego , ale raczej nie te , z tego co pamiętam saica małe są szare, ale musisz zaczekać aż się wybarwia Link to comment Share on other sites More sharing options...
gosiawa Posted April 20, 2009 Author Share Posted April 20, 2009 no dobra, będę czekać, rozumiem, że ten kolor zmieni się w jakiś znaczny sposób? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted April 20, 2009 Share Posted April 20, 2009 powinien , ale to zależy od gatunku ta na 1 foto bardzo podobna do żółtaczka indyjskiego Link to comment Share on other sites More sharing options...
gosiawa Posted April 20, 2009 Author Share Posted April 20, 2009 dobra, dziękuję idę poczytać o pielęgnicach Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted April 20, 2009 Share Posted April 20, 2009 To masz dużo do czytania Link to comment Share on other sites More sharing options...
gosiawa Posted May 3, 2009 Author Share Posted May 3, 2009 tajemnica się wyjaśniła - to żółtaczki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted May 3, 2009 Share Posted May 3, 2009 A jednak one wymagają lekko słonawej wody Link to comment Share on other sites More sharing options...
gosiawa Posted May 3, 2009 Author Share Posted May 3, 2009 wiem, dodaję częściej soli Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts