Erni-lee Posted April 15, 2009 Share Posted April 15, 2009 czy ten nawóz jest dobty? może ktoś też kupił go na aukcji allegro ja go kupiłem i sądzę że roślinki zaczynają rosnąć ale po woli i woda jakoś śmierdzi i rybom nie wiem czy nie zaszkodzi ? http://allegro.pl/item601083750_nawoz_d ... ch_6l.html wejć Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted April 15, 2009 Author Share Posted April 15, 2009 Niby ma same pozytywy ale nie wiem nawóz taki sobie nie wiem czy ryby nie zdechną przez niego Link to comment Share on other sites More sharing options...
olyvka Posted April 15, 2009 Share Posted April 15, 2009 mi po kolorze wygląda to na symfonie złotą... Ja osobiście używam jej... Ale dodaje jeszcze K2SO4 i Ferro (od Tropicala) Ferro activ dokładnie Na wzrost nie narzekam Najtańszy nawóz, bardzo dobry, ale musisz ostrożnie stosować (GLONY) i dobrać sobie indywidualnie dawkę do akwa... Pzdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted April 15, 2009 Author Share Posted April 15, 2009 Ja daję 5 ml. co diennie na 112l wody to za dużo pewnie aglony mam jednak sporo ale wcześniej ich tyle było po za tym daję jeszcze żelazo sery Link to comment Share on other sites More sharing options...
olyvka Posted April 15, 2009 Share Posted April 15, 2009 zależy jakie stęzenie wymieszałes.. Ja stosuje do roślinnego 64L 9gram symfonii + 4,5grama K2SO4 w 120ml wody i leje dziennie 1,5ml tak mi akurat najlepiej rosną i najmniej glonów... Fe leje co tydzien (podwójna dawka z tego co podaje Tropical) co 2 tyg wywalam tez fosforany (sera phosvec) bo od tego dziadostwa glony sie robią. I na rośliny nie narzekam (światło mam 2x18W - czyli mało) CO2 z bimbrowni... Czasami jak nie chce mi sie mieszac nowego nawozu to daje PLANTAMiN (TETRA) to jest tak z tym nawozem, ze aby podać dobre proporcje do akwa trzeba by zrobić kilkanaście testów... i wtedy ewentualnie... Dlatego napisałem ze to musisz indywidualnie - obserwujac rośliny i przede wszystkim glony dobrac sobie stężenie i dawkę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts