montreja Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Witam. Powiedzcie mi ile muszę suszyć świeży korzeń w temperaturze około 60 stopni. Luna: Co to ma wspólnego z chorobami ryb? Zakładaj tematy w odpowiednich działach. Przenoszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArMasteR Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Aż będzie tonąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
montreja Opublikowano 23 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 To nie podlega żadnej wątpliwości. Tylko szkoda przeprowadzać doświadczenia kosztem życia niewinnych rybek. Pytam bo może ktoś tak suszył,ja planuję suszyć go jeden miesiąc,wygotować i do rybek. Jeżeli jestem w błędzie to piszcie! Luna: Caps lock jest uznawany za krzyk. Nie krzyczymy tu na siebie. Jeden wykrzyknik wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArMasteR Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Przepraszam, przeczytałem moczyć . Suszenie nie ma nic wspólnego z tonięciem. Susz go, aż będzie całkiem suchy i martwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
montreja Opublikowano 23 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Tylko czy miesiąc wystarczy,w korzeniu jest trochę ziemi w otworach której nie potrafię usunąć i trochę kory między zaplątanymi korzeniami.Trochę się boje czy to nie wpłynie na parametry wody,a nie chce się go pozbywać bo jest naprawdę piękny i ciekawy, jeszcze takiego nie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubas Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Umyj go na myjce ciśnieniowej Karchera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pappa2 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Może to głupia odpowiedź, ale musisz tyle czasu suszyć aż cały wyschnie. Nie ma reguły ile czasu musi to trwać. Nawet nie wiemy jaki on gruby - gałązki szybciej wyschną niż korzeń o grubości 10 cm... Ja swoje korzenie (martwe) wyciągnięte z takich ala bagien czyszczę mechanicznie za pomocą noża i myjki ciśnieniowej. Następnie mycie z zimnej wodzie, później nacieranie solą, sparzanie wrzątkiem (przeważnie nie mieszczą się do garnka), płukanko i do akwarium. Reszkę robią za mnie bakterie i kosiarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.