mardow Posted April 8, 2009 Share Posted April 8, 2009 Jak podajecie CO2 w swoich akwariach -12/24 -24/24 -12/24 – razem z napowietrzaniem -24/24 – razem z napowietrzaniem Proszę o opinie/wskazówki . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gr0m Posted April 8, 2009 Share Posted April 8, 2009 Dołączam się do pytania . Zapewne wtedy gdy jest jasno lub przy świetlówce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mardow Posted April 8, 2009 Author Share Posted April 8, 2009 W serwisie akwarystyki roślinnej przeczytałem coś takiego "W nocy, gdy nie działa na nie światło, rośliny, podobnie jak ryby, pobierają tlen a wydzielają CO2." - prosty wniosek ,nie powinno się podawać CO2 w nocy . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted April 8, 2009 Share Posted April 8, 2009 oczywiście że nie powinno się podawać w nocy, bez światła nie dochodzi do procesu fotosyntezy. Więc jest to zbyteczne a do tego można rybki podtruć Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gr0m Posted April 8, 2009 Share Posted April 8, 2009 No dobra a co z natlenieniem ? włączyć jak podaje się CO2? Ja dziś uruchomiłem bimber i napowietrzacz(+ filtr) chodzą . Zobaczymy po paru dniach co będzie. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
neo180 Posted April 12, 2009 Share Posted April 12, 2009 grom masz butle z Co2 duzo kasy dałes za butle a w nocy nie powinno sie podawac Co2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gr0m Posted April 12, 2009 Share Posted April 12, 2009 No dobra a co z natlenieniem ? włączyć jak podaje się CO2? Ja dziś uruchomiłem bimber i napowietrzacz(+ filtr) chodzą . Zobaczymy po paru dniach co będzie. Pozdrawiam Pozostawię to bez komentarza... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts