adam12 Posted November 13, 2012 Share Posted November 13, 2012 Mam pytanie jak długo można stosować lekarstwo na ospe rybią Tropical Ichito. Pytam sie bo niemogę wyleczyć guramina. Niechce narażać innych ryb niestety niemam drugiego akwarium. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulle Posted November 13, 2012 Share Posted November 13, 2012 Kuracja trwa chyba 2 tygodnie. Sprawdź na opakowaniu. Ospę leczy się w ogólnym, bo kulorzęsek rozprzestrzenia się w wodzie. Podniesiono temperaturę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam12 Posted November 14, 2012 Author Share Posted November 14, 2012 Tak podniosłem do 27 stopni celcjusza. Problem już rozwiązany guramin którego długo leczyłem dzisiaj rano zdechł. Wszystkie ryby wyglądają na zdrowe, brak białych kropek na ciele. Stopniowo teraz będę obniżać temperaturę. Jak się zabezpieczyć przed nawrotem kulorzęska? Ortografia! Pisz poprawnie. Dulle Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulle Posted November 14, 2012 Share Posted November 14, 2012 Zabezpieczyć się można utrzymując dobre warunki w akwarium. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam12 Posted November 14, 2012 Author Share Posted November 14, 2012 Jaka jest najlepsza temperatura bo ja normalnie utzymuje 24,5 stopni celcjusza. Każdy co innego pisze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulle Posted November 14, 2012 Share Posted November 14, 2012 Temperatura zależy od obsady. Każdy gatunek ma swoje wymagania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts