Bojownik Posted November 11, 2012 Share Posted November 11, 2012 Witam! Ostatnio z moim samcem p.ramireza działo się coś dziwnego. Cały czas pływał w jednym miejscu i był jakiś taki blady, tylko boczna plamka była bardzo ciemna. Dziś znalazłem go nieżywego. temp. 27*c pH ok.7,2 obsada w podpisie Nie zauważyłem, żeby bojek go atakował, raczej był spokojny. Czy to jakaś choroba, czy jednak został zabity PS. Ostatnio, w "niewyjaśnionych okolicznościach" jeden neonek stracił oko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulle Posted November 15, 2012 Share Posted November 15, 2012 Zbadaj No2. Masz przerybione akwarium. Ramirezy są wrażliwe na złe parametry wody. Rybka mogła być osłabiona/ zestresowana + złe warunki i choroba gotowa. Jak długo je miałeś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bojownik Posted November 15, 2012 Author Share Posted November 15, 2012 Kupiłem je ok. miesiąc temu. No2 nie sprawdze bo mam testy tylko na pH. Masz przerybione akwarium. Za około tydzień zmieniam obsadę na Azjatycką. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulle Posted November 15, 2012 Share Posted November 15, 2012 Przypuszczam, że to zatrucie amoniakiem, ale bez testu stoimy w martwym punkcie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts