karolina22 Posted November 11, 2012 Share Posted November 11, 2012 Witam. Kupiłam niedawno parkę pielęgnic kakadu. Moje akwarium jest dość zarośnięte i samiczka ma się gdzie schować. Mam też w akwarium kilka gupików i samiec kakadu zachowuje się jak dziecko w zoo, tyle rzeczy ,że nie wie na co patrzeć. Z tego co zaobserwowałam samiec dostrzega samicę bardzo rzadko i tylko nastawia płetwę grzbietową ale jej nie gania, ani nie podgryza. Czy jeśli samiec nie wykazuje zainteresowania samicą to może dojść do tarła?? I jeszcze jedno czytałam gdzieś o ubarwieniu godowym jednak nic nie mogłam znaleźć na google ,czy ktoś mógłby mi powiedzieć czym ono się różni od normalnego ?? Jeżeli temat nie tutaj to proszę o przeniesienie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jowisz Posted November 12, 2012 Share Posted November 12, 2012 Czy jeśli samiec nie wykazuje zainteresowania samicą to może dojść do tarła?? Pielęgnice dobierają się w pary na całe zycie, nie jest z nimi tak jak z innymi rybami, że wpuścisz i się rozmnożą. Te dwie akurat mogą sobie nie przypasować i będziesz musiała kupić następne. (np. ludzie kupują po kilkanaście skalarów a po dobraniu się par resztę oddają) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
webster021 Posted November 13, 2012 Share Posted November 13, 2012 Cześć!!! Ja tu nowy chciałem się tylko zapytać czy to normalne, że samiec Kakadu przybiera żółtą barwę, bo że samiczki to wiem ale samiec? Luna: Dbaj o pisownię. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alicjaaa85 Posted November 22, 2012 Share Posted November 22, 2012 Ale to na pewno samiec? Luna: Zdania zaczynamy z dużej litery. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
neonek23 Posted November 24, 2012 Share Posted November 24, 2012 Pielęgnice kakadu trzyma się w haremach 1+3 a nie w parach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted November 24, 2012 Share Posted November 24, 2012 Pielęgnice kakadu trzyma się w haremach 1+3 a nie w parach. Wszystko uzaleznione jest od wielkości zbiornika. Pielęgniczki kakadu lepiej trzymać w haremie, ale by taki harem miał sens, to akwarium musi mieć powierzchnie dna przynajmniej 80x35cm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunay Posted November 25, 2012 Share Posted November 25, 2012 A przy 80x35 to jaki haremik? 1+2? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts